Κοκκινέλλης: "Οι φορείς της Λέσβου πρέπει να παραδειγματιστούν από τους ομολόγους τους στην Κρήτη"

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική υπήρξε η πρεμιέρα της U-17 της Καλλονής την περασμένη Κυριακή κόντρα στον ισχυρό Πλατανιά. Μπορεί να μη κερδισε (1-1), ωστόσο η νεοσύστατη ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη απέδειξε με την εικόνα της μεσα στο γηπεδο ότι ήρθε για να μείνει.


«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνολική εμφάνιση της ομάδας αν και μετράει μόλις 2 μήνες ζωής. Τα μηνύματα που εισπράχθηκαν είναι άκρως θετικά. Σημειωτέον ότι θα μπορούσαμε επιτύχουμε ακόμη και τη νίκη κάτι που φάνηκε ήδη από το α’ ημίχρονο. Μπορεί στο β’ ημίχρονο ο Πλατανιάς να άνοιξε το σκορ, ωστόσο, με ηρεμία και σωστή τακτική πετύχαμε την ισοφάριση λίγη ώρα μετά. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε απέναντι μας ένα δυναμικό αντίπαλο με σαφέστατα περισσότερη εμπειρία αφού οι 6 από τους 11 συνολικά παίκτες του αγωνίζονταν ήδη από πέρυσι δοκιμάζοντας δυνάμεις στην Superleague. Την ίδια ώρα τα δικά μας παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε τέτοιο επίπεδο, δείχνοντας όμως σοβαρά δείγματα ισχύος».

Περίοπτη θέση πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι κατέχει ήδη στην ψυχή του κ. Κοκκινέλλη η αγκαλιά που άνοιξαν οι γονείς των παιδιών του Πλατανιά, αντιπροσωπεία των οποίων έδωσε το παρόν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Καλλονής και φυσικά στο γήπεδο των Μουρνιών όπου διεξήχθη ο αγώνας.

«Η φιλοξενία που βιώσαμε από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στην Κρήτη ήταν μοναδική και συγκινητική. Οι γονείς των παιδιών μας υποδέχτηκαν με πολύ σεβασμό και φυσικά έθεσαν εαυτούς στην διάθεσή μας για να μας βοηθήσουν αν αντιμετωπίζαμε κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, ήταν πολύ ιδιαίτερη η χειρονομία να μας επισκεφθούν στο ξενοδοχείο και να μας χαρίσουν ντόπια προϊόντα. Φυσικά ανάλογη αντιμετώπιση εισπράξαμε και από το επιτελείο της ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου. Ένα ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς και φυσικά με διάθεση να παραδειγματιστούμε και εμείς σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον».

Ωστόσο μελανό σημείο αποτελεί το γεγονός της έλλειψης ενός προπονητικού χώρου ο οποίος θα ανήκει αποκλειστικά στην U-17 της Καλλονής.


«Η αντιμετώπιση του Πλατανιά από το Δήμο είναι κατά πολύ σοβαρή και υπεύθυνη αν και για κάποιους εκεί πρώτη ομάδα είναι τα Χανιά. Εμείς δυστυχώς υστερούμε σε χώρους προπόνησης και διεξαγωγής παιχνιδιών και φυσικά η ΑΕΛΚ ακόμη αναμένει την απόκτηση έδρας της στο νησί. Ο Πλατανιάς είναι στη Superleague το ίδιο όμως ισχύει και για την Καλλονή. Οι εδώ φορείς μάλλον πρέπει να παραδειγματιστούν από τους ομολόγους τους στην Κρήτη, κάνοντας πράξη την δημιουργία των ανάλογων αθλητικών εγκαταστάσεων για την Καλλονή και τα τμήματα υποδομής».