Σχολικά Μαθήματα στην Εργατική Λέσχη Λέσβου και Δράσεις Αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Σχολικά Μαθήματα στην Εργατική Λέσχη Λέσβου και Δράσεις Αλληλεγγύης στον  αγώνα διαρκείας των εκπαιδευτικών και των  εργαζομένων σε πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία


Στο χώρο της Εργατικής λέσχης Λέσβου θα παρέχονται μαθήματα και διδακτική στήριξη κατά την φετινή σχολική χρονιά σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου λυκείου. Τα μαθήματα αυτά θα προσφέρονται από εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς αφιλοκερδώς σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, απασχολούμενων με μπλοκάκι αλλά και των υπόλοιπων κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται από τη Κρίση, γιατί μόνον με την ενεργή αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση των σχέσεων μας θα αντιμετωπίσουμε συλλογικά, την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, εγγραφή στα τμήματα και στην Λέσχη αλλά και για επικοινωνία, συνεργασία και νέες ιδέες σας περιμένουμε στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Καραντώνη 7 (κοντά στην εκκλησία του Άγιου Θεράποντα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 - 22:00.

Τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα:

           
-Προετοιμασίας μαθητών για τις πανελλαδικές σε φιλολογικά μαθήματα και φυσική

-Διδακτικής Στήριξης μαθητών δημοτικού στα μαθήματα του σχολείου

-Διδακτικής Στήριξης μαθητών δημοτικού γυμνασίου και λυκείου για το μάθημα των Γαλλικών και Αγγλικών στο σχολείο

- Γαλλικών και Ισπανικών για παιδιά

Εργατική λέσχη Λέσβου

Γιατί ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος!
Γιατί κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση!
Για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας!


Δράσεις Αλληλεγγύης στον  αγώνα διαρκείας των εκπαιδευτικών και των  εργαζομένων σε πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία

Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ξεκινούν έναν απεργιακό αγώνα την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη μαζί με τους διοικητικούς εργαζομένους στα πανεπιστήμια, τους υπαλλήλους του ΙΚΑ του ΟΑΕΔ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.
Από την Τρίτη τον αγώνα κλιμακώνουν με απεργία γιατροί και εργαζόμενοι στην χώρο της Υγείας ενώ  την Τέταρτη και την Πέμπτη θα απεργήσει ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, αντιδρώντας στην βάρβαρη πολιτική απολύσεων και φτωχοποίησης μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.
 Τον αγώνα αυτόν πρέπει  να αγκαλιάσουν και πλαισιώσουν  οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η  ελληνική κοινωνία που πλήττεται  από μια άγρια και πρωτοφανής επίθεση και να αποτελέσει  μια συλλογική απάντηση αντίστασης.

Η Εργατική λέσχη Λέσβου  εκφράζοντας στην πράξη  την αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό ενημερώνει ότι από την Δευτέρα η Λέσχη θα είναι ανοιχτή για τους απεργούς με δωρεάν φαγητό, μεζέδες και ποτό και διάθεση του χώρου της λέσχης για οργάνωση των αγώνων, συντονισμό, επικοινωνία. Επίσης υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης τροφίμων για τους απεργούς και ενημερώνει οποιονδήποτε  θέλει να βοηθήσει τον αγώνα ότι μπορεί να συνεισφέρει σε τρόφιμα και ποτά τα οποία μπορούν έπειτα να διατεθούν στους απεργούς.

Την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη θα διοργανωθεί απεργιακό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Όλοι στο συλλαλητήριο στα Κεντρικά Λύκεια Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 12:00
Αλληλεγγύη στον αγώνα διαρκείας των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων
Καμιά διαθεσιμότητα- απόλυση να μην περάσει

Εργατική Λέσχη Λέσβου

Καραντώνη 7 (κοντά στην εκκλησία του Άγιου Θεράποντα)