Φιλοξενία διαφήμιση στην Λέσβο….

189 τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, διάσημοι καλλιτέχνες από τη φίλη Ολλανδία, φιλοξενούνται στη Λέσβο, με αντάλλαγμα τη διαφήμιση του νησιού μας με ειδικές καταχωρήσεις σε όλες τις στάσεις του μετρό και των λεωφορείων στο Άμστερνταμ και άλλες Ολλανδικές πόλεις.


Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ από τη Σερβία, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τουριστικού πρακτορείου ALONIA HOLIDAYS .


Η γραμμή κινήθηκε ικανοποιητικά όλο το καλοκαίρι, προσελκύοντας εκατοντάδες τουρίστες που θέλησαν να γνωρίσουν το νησί μας. «Η τουριστική αγορά της Σερβίας, όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του γραφείου «ALONIA HOLIDAYS» που δραστηριοποιείται στη Μήθυμνα, Βαγγέλης Κουταλιανός, ήταν ένα καινούργιο άνοιγμα για το νησί μας, που αν και τολμηρό, θεωρώ ότι πήγε καλά. Μάλιστα, του χρόνου αναμένεται να έχουμε δύο δρομολόγια την εβδομάδα αντί για ένα που είχαμε φέτος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει προοπτική διπλασιασμού των αφίξεων και από 1.000 περίπου που είχαμε φέτος, να έχουμε 2.000 του χρόνου».

ΝΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 

Την ίδια ώρα, το «ALONIA HOLIDAYS» ετοιμάζεται για ένα μεγάλο άνοιγμα στη μεγάληκαι φιλική προς το νησί μας, αγορά της Ολλανδίας. 

Ως γνωστόν, οι Ολλανδοί είναι από τους πιο φανατικούς επισκέπτες του νησιού μας, ωστόσο και αυτή η αγορά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σταθερότητα, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Όπως σημειώνει ο Β. Κουταλιανός, το γραφείο του ετοιμάζει συνεργασία με τη μεγάλη αεροπορική τουριστική εταιρεία «Corendon» που εδρεύει στην Ολλανδία, με την προοπτική να έρθουν το επόμενο καλοκαίρι στο νησί μας, 10.000 περίπου Ολλανδοί. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, αυτόματα διπλασιάζονται οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα.

189 ΟΛΛΑΝΔΟΙ 

Ήδη, σήμερα στο πλαίσιο της προσπάθειας του γραφείου «ALONIA HOLIDAYS» να προωθήσει και να διαφημίσει την προσπάθεια που γίνεται στην Ολλανδία, φιλοξενεί στο νησί μας για 24 ώρες 189 άτομα από τη συγκεκριμένη χώρα, οι οποίοι είναι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου και της τηλεόρασης, διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά και απλοί πολίτες που κέρδισαν την εκδρομή στο νησί μας σε ειδική κλήρωση. Οι Ολλανδοί βρίσκονται από το πρωί στο νησί μας και αναμένεται μέσα σε λίγες ώρες, να δουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού μας. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου, το πρόγραμμα είναι αρκετά σφιχτό, όμως περιλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους.
«Ειδικά το λεωφορείο με τους 189 φιλοξενούμενους Ολλανδούς, θα μεταβεί αρχικά στην Αγιάσο και στη συνέχεια, στην Πέτρα και στη Μήθυμνα. Εκεί θα απολαύσουν το μπάνιο και τη βόλτα τους. Για το γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα στο λιμάνι της Μήθυμνας, έχουμε «κλείσει» όλες τις ταβέρνες που είναι εκεί, ενώ διοργανώνουμε και ειδική εκδήλωση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
Έχει προσκληθεί και η Υπουργός Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη, η οποία, όμως, λόγω υποχρεώσεων δεν θα παραστεί. Αναμένουμε, όμως, εκπρόσωπο του Υπουργείου. Έχουμε προσκαλέσει και το συντοπίτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.
Η ιστορία αυτή θα κοστίσει στο γραφείο μας περίπου 25 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο θεωρώ ότι είναι η καλύτερη διαφήμιση που μπορεί να υπάρχει στην παρούσα φάση.

Η ΛΕΣΒΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία «Corendon», ως αντάλλαγμα για την εκδρομή,αναλαμβάνει να διαφημίσει τη Λέσβο σε ειδικές καταχωρήσεις σε όλες τις στάσεις μετρό και λεωφορείων στο Άμστερνταμ και άλλες πόλεις της Ολλανδίας.
Η προσφορά αυτή είναι ιδιαίτερα δελεαστική, αν σκεφθεί κανείς ότι χιλιάδες Ολλανδοί θα βλέπουν καθημερινά μπροστά τους τη Λέσβο και εικόνες από τη Μυτιλήνη και τη Μήθυμνα.

ΕΛΠΙΔΑ

Ευελπιστούμε ότι όλες αυτές οι κινήσεις θα αποδώσουν την επόμενη τουριστική περίοδο με δυναμική αύξηση τόσο στην αγορά της Ολλανδίας, όσο και αυτή της Σερβίας. Επιπλέον, γίνεται μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί μετά από 8 χρόνια παύσης και η αγορά της Φιλανδίας με πτήσεις τσάρτερ από τη νέα σεζόν». 


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης