Βαρύς ο πέλεκυς για το διπλό φονικό στα Κεραμειά

Εκδικάσθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε στο Μικτό Κακουργιοδικείο της Χίο η πολύκροτη υπόθεση της διπλής δολοφονίας που είχε γίνει πριν ενάμιση περίπου χρόνο στα Κεραμειά.


Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την δολοφονία ενός 30χρόνου ελληνικής καταγωγής και ενός 39χρονου αλβανικής καταγωγής από τον 39χρονο Ε.Χ.
Ο δράστης ισχυρίστηκε πως είχε μάθει ότι ένα από τα θύματά του (με τον οποίο ήταν γνωστοί) είχε συμμετοχή στη κλοπή του Ταξιάρχη Μανταμάδου και του ζήτησε να επιστρέψει τα κλοπιμαία. Θύματα και δράστης συναντήθηκαν για να συζητήσουν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης οδηγήθηκαν σε καβγά με αποτέλεσμα ο δράστης να πυροβολήσει τα θύματά του (όπως, είχε ειπωθεί στην αρχή όλοι τους πρέπει να είχαν συμμετοχή στην υπόθεση της κλοπής του Ταξιάρχη του Μανταμάδου).
Ειδικότερα, ο δράστης, αφού εκτέλεσε τότε στην περιοχή του Άγ. Ιωάννη στα Κεραμειά τους προαναφερθέντες τους πέταξε μέσα σε ένα αγροτικό αμάξι και, αφού τους περιέλουσε με βενζίνη, τους έκαψε. Η αστυνομία εντόπισε το αμάξι και μετά από έρευνες και αρκετές προσαγωγές και ανακρίσεις υπόπτων προχώρησε σε σύλληψη του 39χρονου. Μάλιστα, κοντά στην περιοχή του εγκλήματος είχαν βρεθεί τότε σακούλες με ναρκωτικά και δυο πιστόλια.
Η ανεπίσημη εκδοχή που είχε κυκλοφορήσει σε δημοσιογραφικούς κύκλους έλεγε πως δράστης και θύματα μετά την κλοπή του Ταξιάρχη «τα σπάσανε στη μοιρασιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες,  στην απολογία του Ε.Χ. στον ανακριτή, η υπεράσπισή είχε θέσει το ζήτημα του «της ικανότητας ή μη του καταλογισμού», γραμμή την οποία δεν ακολούθησε στην δίκη, καθώς υπήρξε γνωμάτευση ψυχιάτρου που απέρριπτε τον ισχυρισμό.
Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία κράτησε πολλές ώρες, το κλίμα ήταν βαρύ και παντού διαφαινότανε ένταση. Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ισχυρίστηκαν ότι στο έγκλημα υπήρχε κίνητρο θρησκευτικών πεποιθήσεων και ότι έγινε εν βρασμώ ψυχής. Ισχυρισμό που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση του οποίου η εκτέλεση έγινε σε ήρεμη κατάσταση.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και παράνομη οπλοκατοχή-οπλοχρησία και τον καταδίκασε σε δις ισόβια. 


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Μυτιλήνης