5ος ο Μυτιληνιός Χρήστος Αλαφάκης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ)

Την πέμπτη θέση στην κατηγορία των 67 κιλών κατέκτησε ο Χρήστος Αλαφάκης κατά τη διάρκεια του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε Shitokai, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιαπωνία.


Ο αθλητής από τη Λέσβο εκπροσώπησε με ακόμη 20 άτομα την ελληνική αποστολή.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, ο προπονητής Jiu Jitsu, Judo, Shyto-Ryu Karate, BJJ, MMA-K1 και ενεργός αθλητής αγωνίστηκε με αθλητές της Κίνας, του Καζακστάν, της Βενεζουέλας και της Ιαπωνίας, καταφέρνοντας να έρθει 5ος όταν στην κατηγορία του αγωνίζονταν 30 άτομα.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας στο «ΕΜΠΡΟΣ» αυτή του την επιτυχία, είπε: «Επιστρέφω στο νησί με πολύ καλές εντυπώσεις όσον αφορά στη διοργάνωση των αγώνων, οι οποίοι ήταν υψηλού επιπέδου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που έφερα από ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα μπορούσα και καλύτερα. Ωστόσο υπόσχομαι να τα καταφέρω καλύτερα και να φέρω ένα μετάλλιο από το Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu, που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014 στη Λισαβόνα.» Να θυμίσουμε ότι ο αθλητής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε φέτος στη Λισαβόνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος 47 χώρες και 3.000 περίπου αθλητές. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε την 4η θέση στα ομαδικά Fighting (5x5), ενώ ο Δημήτριος Ζέφκης που συμμετείχε στην ελληνικά αποστολή, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του.