Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Εθελοντισμού στην Σκάλα Καλλονής

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Εθελοντισμού, αυτή την φορά στην Σκάλα Καλλονής υπό την διοργάνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, της ΜΚΟ Αγκαλιά και εθελοντών.


Το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου, έγινε καθαρισμός της περιοχής του Υδροβιότοπου και της Παραλίας της Σκάλας Καλλονής. Το απόγευμα οι εθελοντικές ομάδες παρουσίασαν, στους ειδικά διαμορφωμένους πάγκους τους, το έργο και τις δράσεις τους. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους των ομάδων και να γνωρίσουν την εθελοντική δράση τους.

Συμμετέχοντες στην γιορτή ήταν η ομάδα HELP- Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Λέσβου), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λέσβου), η "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η "ΠΝΟΗ" Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής κατά των Εξαρτήσεων Ν. Λέσβου, το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, η Κίνηση Συνύπαρξης & Επικοινωνίας στο Αιγαίο, η Λέσχη Lions  Μυτιλήνης, η Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Γυναικών Λέσβου, η M.K.O. "Αγκαλιά", η Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. "ΚΥΨΕΛΗ", η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής, η Ομάδα Εθελοντών Ιππείου, η Ομ.Ε.Α. Παρακοίλων "Η Ρανίς", ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Προληπτικής Ιατρικής Ευεργέτουλα, ο Ροταριανός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Παγγεραγωτικός σύλλογος Γέρας, η "Σιτίζω" Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής, ο Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Καλλονής "η Ευποιία", ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων "Η ΚΙΒΩΤΟΣ" και το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών νήσου Λέσβου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Τούρκικης Ομάδας Διάσωσης AKUT, γνωστή από την προσφορά της στον σεισμό της Αθήνας το 1999 και ο Σύλλογος Δανία (www.daniaforeningen.dk) ο οποίος προσφέρει σε νέους Έλληνες, της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, φοίτηση ή πρακτική άσκηση στην Δανία.

Ακολούθησε ομιλία και προβολή από την "ΚΙΒΩΤΟ" αναφορικά με τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι σε αυτά. Ακόμη μίλησαν εκπρόσωποι οργανώσεων και ομάδων εκτός Λέσβου όπως, η κα. Αργυρούδη Γιούλα, Πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι προστασίας περιβάλλοντος ΕΛΙΞ Χίου", η κα. Βατού Μαριλένα, Εκπρόσωπος εθελοντικού οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ο κος. Κανάκης Νικήτας, Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" και ο κος Φελλώνης Γρηγόρης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπή της UNICEF.

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά από την Ένωση Μικρασιατών Καλλονής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακοίλων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου "Άγιος Προκόπιος".

Η "ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ" ΑΜΚΕ στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου- "ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ" συγκεντρώνει σχολικά είδη για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Χώρος συγκέντρωσης το Γραφείο Διαμεσολάβησης, (Αγ. Θεράποντος 20 πίσω απ' τον ΟΤΕ), τηλέφωνο για πληροφορίες: 22510-22873.

Η Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής "Σιτίζω" απευθύνει έκκληση για προσφορά τροφίμων (ρύζι, μακαρόνια, φασόλια, γάλατα κλπ.). Η παραλαβή των τροφίμων θα γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Δημητ. Γούναρη, στο Κέντρο τύπου – Παύλος Λούκος και στο κατάστημα υλικών οικοδομών Νίκης Σκαλοχωρίτου Κυρατζή στην πλατεία Καλλονής, τηλέφωνα για πληροφορίες: 22530-22164, 22158, 22948.


ΠΗΓΗ: lesvoscalendar.gr