Συνάντηση Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 29 Ιουνίου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, διά της Προέδρου της κ. Σοφίας Μιχάλα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επισκέφθηκε τη Χίο, με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.
Η επιτροπή αποτελούνταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Π. Κουρουμπλή, το βουλευτή Μυτιλήνης κ. Γ. Ζερδελή και τη βουλευτή Σάμου κ. Α. Καλογερή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μιχάλα έθεσε τα ζητήματα, τα οποία «καίνε» τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στα ακριτικά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως η μη ύπαρξη ΚΕ.Π.Α. σε Λήμνο και Ικαρία, η δυσλειτουργία τους όπου έχουν ιδρυθεί, η γενική υποβάθμιση των παροχών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία, αφού δεν μπορούν να έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, που απαιτεί η κατάσταση της υγείας τους.
Επίσης η κ. Μιχάλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα στην ειδική αγωγή, τα οποία τείνουν να κλείσουν τα παιδιά με αναπηρία ξανά στο σπίτι στερώντας τους το δικαίωμα στη ζωή, καθώς και στην τεράστια ανεργία που έτσι κι αλλιώς πλήττει τις απομακρυσμένες περιοχές μας και που για την ευάλωτη κατηγορία των ατόμων με αναπηρία γίνεται μάστιγα, που τα καταδικάζει να ζήσουν τη ζωή τους με το πενιχρό επίδομα της Πρόνοιας, το οποίο κι αυτό δίνεται με καθυστερήσεις ενώ επιπλέον θα… φορολογείται, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας και της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα της Περιφέρειάς μας, όπου καθημερινά ζούμε τον αποκλεισμό της θάλασσας, με τα εισιτήρια να ακριβαίνουν, τα δρομολόγια να μειώνονται και τον αποκλεισμό μας να γιγαντώνεται. Οι βουλευτές φάνηκε ότι κατανοούν τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία, ιδιαίτερα στην ακριτική μας περιοχή και δεσμεύτηκαν να ενεργήσουν με γνώμονα τη βελτίωση ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και σε συνεργασία με την Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. για ό,τι αφορά τα Α.μεΑ., τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.