Δημοτικός λαχανόκηπος στην περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης

Η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ με τη σύμπραξη του Δήμου Λέσβου υλοποιεί το πρόγραμμα «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου – ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Η πράξη αφορά τη δημιουργία δομών άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας.

Σκοπός του Δημοτικού Λαχανόκηπου είναι η υποστήριξη της σίτισης 100 άπορων οικογενειών με οπωροκηπευτικά προϊόντα που θα προέρχονται από την καλλιέργεια συγκεκριμένου τεμαχίου σε έκταση που παραχωρείται από το Δήμο στην περιοχή της Νεάπολης. Στο Δημοτικού Λαχανόκηπου προσφέρονται επίσης υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης στις οικογένειες που θα συμμετάσχουν, με σκοπό να βοηθηθούν και να βγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Από το Δημοτικό Λαχανόκηπο θα ωφελούνται 100 οικογένειες με οπωροκηπευτικά προϊόντα που θα προέρχονται από την καλλιέργεια του τεμαχίου, προσφέροντας ταυτόχρονα ποσοστό 10% της ετήσιας παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η παραχώρηση του τεμαχίου στο δημοτικό λαχανόκηπο ισχύει για ένα χρόνο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τεχνική υποστήριξη από τη Δομή, καθώς επίσης τη δυνατότητα συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Λαχανόκηπου, ώστε να εξευρεθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια. Για να ενταχθεί κάποιος στη λίστα των δικαιούχων θα λαμβάνονται υπ’ όψιν αντικειμενικά κριτήρια: εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση (π.χ. μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες), ανεργία και κατάσταση υγείας.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22510 22873