Κάλεσμα του εργατικού κέντρου Λέσβου για συμπαράστασή στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

ΟΛΟΙ στην Απεργία αύριο Τρίτη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς

   
  
    Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου δηλώνει την συμπαράστασή και συμπαράταξή της, στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, που από πολύ πρωί σήμερα βρίσκονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να εμποδίσουν την πρόωρη νομιμοποίηση ενός νομοσχεδίου που καν δεν έχει ψηφισθεί. Ένα νομοσχέδιο που στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην ουρές των ανέργων.
   Αυτοί που με τις πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν έκλεισαν και κλείνουν μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις στέλνοντας ενάμισι εκατομμύριο εργάτες στην ανεργία,  από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί  που πριμοδότησαν επιχειρήσεις για να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, τώρα δήθεν θρηνούν για τους άνεργους, προσπαθώντας να τους στρέψουν απέναντι σ’ όσους εργαζόμενους έμειναν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες,
  Αυτά τα μέτρα, αυτές οι πρακτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., του ΔΝΤ και ΕΚΤ, δεν στρέφονται μόνο ενάντια στους εκπαιδευτικούς, στρέφονται ενάντια σ’ όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους. Ενάντια σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Είναι μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του. Μέτρα που χτυπάνε συνολικά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, την νεολαία μας που τις στερούν το δικαίωμα να ονειρεύεται μια δουλειά με δικαιώματα.
Καμιά ανοχή. Καμιά αναμονή.
ΟΛΟΙ στην Απεργία αύριο Τρίτη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ