Απεργία αύριο σε ΜΜΕ-ΕΣΥ Λέσβου και Δήμο Λήμνου..

Γενική απεργία αύριο….Δείτε τα πρώτα δελτία τύπου που καταφθάνουν στο LesvosPost.com… (Συνεχώς αυτή η σελίδα θα ανανεώνεται )


ΕΣΥ Λεσβου:

Το success story της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση, μαζικές «εκτελέσεις – απολύσεις» των εργαζομένων. Ζούμε εποχές κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Εκεί παραπέμπουν το «μαύρο» στην δημόσια τηλεόραση και η εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για να καταστείλουν μια ειρηνική φοιτητική διαμαρτυρία. Αυτό δείχνουν οι μαζικές απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών, 2200 σχολικών φυλάκων, 3500 εργαζόμενων στην δημοτική αστυνομία, οι μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα εργοστάσια, όπως αυτό του Κατσέλη. Στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο επιχειρείται κατάργηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών με τις οποίες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν προσωρινή προστασία από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές.
Στο χώρο της Υγείας προχωρούν σε απολύσεις – διαθεσιμότητες 2500 εργαζομένων – οι μισές ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες – με το κλείσιμο 13 Δημόσιων Νοσοκομείων. Οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών θα γενικευτούν ξεκινώντας από τα νοσοκομεία και τις κλινικές που «συγχωνεύονται» και κλείνουν. Πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς του ΕΣΥ, υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική. Η τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας δείχνει πως η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε γενική επίθεση στο χώρο της υγείας.
Την ίδια ώρα στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας εργαζόμαστε σε απαράδεκτες συνθήκες με καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κτλ). Καμιά πρόσληψη γιατρού δεν προχωρά, εκτός ελαχίστων επικουρικών. Εκκρεμούν οι προσλήψεις 4 ειδικευμένων γιατρών από το 2010. Οι ελλείψεις ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών, οδηγεί σε υπερκόπωση των γιατρών που συνεχίζουν να εργάζονται με περικοπές στις δεδουλευμένες εφημερίες. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου, που αναμένεται να εφαρμοστεί, οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και κλινικών, σε συρρίκνωση και υποβάθμιση του Βοστανείου. Σχεδιάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του νοσοκομείου (τμήμα προμηθειών, σίτιση κτλ).
Συνάδελφοι,
Τρία χρόνια μας λένε «μνημόνιο ή χάος». Κι αντί να σωνόμαστε βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι που έχουν εργάτες φτηνούς χωρίς δικαιώματα, οι τραπεζίτες που καλύπτουν τις φούσκες τους με τα δάνεια που πληρώνουμε εμείς και οι τοκογλύφοι που βγάζουν αστρονομικά κέρδη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας. Ο αγώνας στην ΕΡΤ και το μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης προκάλεσε ένα σημαντικό ρήγμα στην κυβέρνηση. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το ρήγμα δρόμο ανατροπής. Χρειάζεται πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που έχει σαν μοναδικό στόχο να φορτώσει την ιστορική κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.
Απεργούμε με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.
Απαιτούμε:
Άμεση πληρωμή των περικομμένων ποσών από τις δεδουλευμένες εφημερίες. Προχωράμε και σε δικαστική διεκδίκηση τους. Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας.
Καμιά συγχώνευση κλινικών, καμιά μείωση κλινών. Να αποσυρθεί ο οργανισμός συρρίκνωσης του Βοστανείου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Νοσοκομείου.
Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών, που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Να ανακληθούν όλες οι περικοπές του ιατρικού μισθολογίου. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθοί, στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους. Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
Μυτιλήνη 14 Ιουλίου 2013
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συντάσσεται με την απόφαση των Ομοσπονδιών και Ενώσεων όλων των εργαζομένων (συντακτών, διοικητικών, τεχνικών) στο χώρο του Τύπου και συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας από 10:00 έως 14:00 την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα,
από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα.
Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ.
Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούν επίσης όλα τα ενημερωτικά Μέσα να προβάλουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, όπως οφείλουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Η απεργία γίνεται γιατί οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Οι τρεις Ομοσπονδίες διακηρύσσουμε για άλλη μια φορά ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.
Διακηρύσσουμε, επίσης, την καθολική στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά και απεργιακά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

15 έως 17 Ιουλίου κλειστός ο δήμος Λήμνου…

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013.
                                                                                                                                               

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ