Κολύμπησαν όλο τον Κόλπο Γερας…2ος Κολυμβητικός διάπλους

Με μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-7-2013 για δεύτερη χρονιά ο κολυμβητικός διάπλους του Κόλπου Γέρας με την ονομασία «Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης» με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα της Γέρας.

Οι προσδοκίες των διοργανωτών ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη αφού, η συμμετοχή των κολυμβητών και των συνοδών τους ήταν αθρόα και ενθουσιώδης.
Συμμετείχαν 63, συνολικά, κολυμβητές, 45 άνδρες και 18  γυναίκες, ηλικίας από 10 έως 74 ετών. Όλοι τους τερμάτισαν, χωρίς προβλήματα, στο Πέραμα, που ήταν και ο τελικός προορισμός. Η απόσταση που διανύθηκε ήταν περίπου 1100 μέτρα (σε ευθεία) και ο χρόνος που έκαναν οι κολυμβητές παρόλο που ο διάπλους ήταν συμβολικός και όχι διαγωνιστικός κυμάνθηκε από 15 περίπου λεπτά ο πρώτος, μέχρι 70 λεπτά ο τελευταίος.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρχαν και νεαροί κολυμβητές από τα οι τμήματα κολύμβησης του «Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης» και των «Αργοναυτών».
Με την άφιξη των κολυμβητών στο Πέραμα ξεκίνησε η τέλεση του Μικρασιατικού εθίμου «Το Κοντάρι», το οποίο επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, πολιούχου Περάματος.
Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν, αποφασιστικά, o Λιμενικός Σταθμός Περάματος Γέρας και πλωτό του Λιμενικού Σώματος τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Τις ευχαριστίες μας, επίσης, οφείλουμε στους ιατρούς Ευστράτιο Χατζηγιαννάκη και Νέλη Χατζηπαρασκευά που ήταν σε επιφυλακή δια παν ενδεχόμενο, στον πρόεδρο του Τ. Σ. Περάματος κ. Χρυσίδη Κίμωνα για τις αδειοδοτήσεις που διεκπεραίωσε και στον κ. Ευστράτιο Καραντώνη, ο οποίος διέθεσε τη βάρκα του για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.
Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους και μοιράστηκαν αναμνηστικά καπελάκια.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας,
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»,
Ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Μυτιλήνης,
Το Δ. Δ. Περάματος και

Η  ΟΛΣΑ ( Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής).