Στην κορυφή των Βαλκανίων η Καλλονιάτισα Γρηγορία Κεραμιδά- 2η στους Βαλκανικούς

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τη Μυτιληνιά Γρηγορία Κεραμιδά, που εκπροσωπεί τη χώρα μας αυτό το διήμερο στους Βαλκανικούς Αγώνες της Βουλγαρίας, στην πόλη Στάρα Ζαγόρα...

Η πρωταθλήτρια από την Καλλονή Λέσβου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ, τερματίζοντας σε χρόνο 11.73, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, βελτιώνοντας το 11.78 που κατείχε.

Nα σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Κεραμιδά είχε σημειώσει 11.46 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ, με θετικό ωστόσο άνεμο (+2.4), που δεν ευνόησε για την καταγραφή ενός μεγάλου ρεκόρ.


Βέβαια, η επίδοσή της αυτή δεν ήταν ικανή για να τη στείλει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, αφού η Γρηγορία έχει καλύτερο φετινό χρόνο τα 23.33 και το χαμηλό όριο της διοργάνωσης είναι 23.30.

Σε κάθε περίπτωση, η Κεραμιδά συγκαταλέγεται πλέον -απόλυτα δικαιολογημένα- στις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας και μάλιστα με σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας πως το μέλλον σίγουρα της ανήκει.

Η Γρηγορία αναμένεται σήμερα να διεκδικήσει μετάλλιο στα 200μ και μαζί μια επίδοση, που ίσως τη στείλει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, τον Αύγουστο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια από τη Λέσβο, που παρουσιάζεται βελτιωμένη και ανταγωνιστική το τελευταίο διάστημα, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί και χαρίζει στον κλασικό αθλητισμό του νησιού μας τεράστιες επιτυχίες και σπουδαία μετάλλια.


Πηγη sportlesvos.gr