Παράπονα τοπικών διαμερισμάτων για το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού..

Με έκπληξη διάβασαν το τελικό πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού τοπικοί πρόεδροι χωριών της Λέσβου.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας έντονη είναι η δυσαρέσκεια κατοίκων και τοπικών προέδρων χωριών της Λέσβου γιατί σχεδόν όλα τα χωριά της Λέσβου είναι εκτός προγράμματος του Λεσβιακού Καλοκαιριού, μέσα σε αυτό εκδηλώσεις θα γίνουν «ΚΥΡΙΩΣ» μόνο στην Μυτιλήνη και το Μόλυβο ενώ λιγοστές είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Πλωμάρι στο Σίγρη και σε άλλες περιοχές.. Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Λέσβου αφήνει εκτός πολλές τουριστικές και μη περιοχές από το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού όπως είναι η Ερεσός, ο π. δήμος Ευεργέτουλας, ο π. δήμος Γέρας κτλ… Μήπως θα πρέπει να αλλαχτεί και το όνομα «Λεσβιακό καλοκαίρι;»  καθώς δεν είναι Λεσβιακό Καλοκαίρι όλου του νησιού παρά μόνο κάποιον περιοχών.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιππείου κος Προκόπης Σινάνης μετά την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2013» από το δήμο Λέσβου σχολίασε σχετικά:

«Δεν νοείται να διοργανώνεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον ενιαίο Δήμο (Λεσβιακό Καλοκαίρι) και να μην υπάρχει πρόβλεψη για ολόκληρους Καποδιστριακούς Δήμους.. Και η δικαιολογία ότι η Μυτιλήνη είναι κοντά στον Ευεργέτουλα και μπορεί εύκολα ο κόσμος να έχει πρόσβαση ενισχύει και την αντίθετη άποψη.. Ότι θα μπορούσε δηλαδή να γίνει μια συναυλία λ.χ στο πάρκο Αγίων Αναργύρων που αντίστοιχα είναι κοντά στην πρωτεύουσα του Νομού.. Δεν πειράζει όμως, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας όπως άλλωστε τα έχουμε καταφέρει και σε τόσα άλλα..»