Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» με φθηνές διακοπές για τους Έλληνες

Φτηνές διακοπές σε ξενοδοχεία όλης της χώρας μπορούν να κάνουν 72.000 δικαιούχοι μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους», όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.


Το πρόγραμμα, ύψους 5 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει να «τρέχει» από φέτος τον Ιούλιο και η πρώτη φάση του θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2013, ενώ η δεύτερη θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως το τέλος Μαΐου του 2014.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι το ατομικό εισόδημα του δικαιούχου να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ, τα 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και τα 35.000 ευρώ για πολυτέκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί), ενώ για τα άτομα τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, αλλά παράλληλα να τονωθεί και η εσωτερική ζήτηση.

Στήριξη ευπαθών

«Σε αυτήν τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο πιστεύουμε ότι η πολιτεία έχει καθήκον να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη για στήριξη. «Το πρόγραμμα, πέρα από τη σημαντική κοινωνική του διάσταση, στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης. Αποτελεί ελπίδα όχι μόνο για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες».
Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ.