Στις 30/06 ξεκινά η εκπαιδευτική- πολιτιστική συνάντηση «ΓΕΦΥΡΕΣ» στην Μυτιλήνη

Η Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου σε συνεργασία με τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού», διοργανώνουν την εκπαιδευτική- πολιτιστική συνάντηση «ΓΕΦΥΡΕΣ»  για τον Μητρικό Θηλασμό.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, ώρα 19.30 και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, από 9.00 π.μ- 15.30.
Σκοπός της  εκδήλωσης «ΓΕΦΥΡΕΣ» είναι η δημιουργία κοινωνίας φιλικής προς τον μητρικό θηλασμό με  ενημέρωση από καταξιωμένους επιστήμονες της αξίας του μητρικού θηλασμού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:
-Έκθεση Κουτσούνας. Κουτσούνες είναι οι χειροποίητες κούκλες που έφτιαχνε η Ελληνίδα μάνα για την νεογέννητη κόρη της, σαν πρώτο παιχνίδι, με σκοπό να την μυήσει και να την ευαισθητοποιήσει στον μητρικό θηλασμό.
-Έκθεση Αφίσας σχετικής με τον Μητρικό Θηλασμό
-Μουσική Εκδήλωση από την ομάδα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου».
Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Λέσβου και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Η κα Αντωνέλλη Αναστασία, αρμόδια Αντιδήμαρχος είπε για την εκδήλωση:

«Επειδή κοινωνική μέριμνα είναι και η απόκτηση γνώσης, πιστεύουμε ότι η εν λόγω εκδήλωση θα βοηθήσει να καταλάβουμε όλοι μας την αξία του Μητρικού Θηλασμού και του πολύτιμου ρόλου του για την θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας.
Σας καλούμε λοιπόν να είστε όλοι εκεί, μιας και η υγεία των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού» και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο του κ. Στέλλα Εγγλέζου για την επιλογή της Λέσβου ως τόπο διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν: Την Μουσική Ομάδα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου» για την αφιλοκερδή συμμετοχή, τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου , το Σύλλογο των καθηγητών Αγγλικής Λέσβου Μαζί- Κ.Α.ΛΕΣ.ΜΑ, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λέσβου.»