Με 50 ευρώ ο παραδοσιακός ελαιώνας

Μέχρι 50 ευρώ το στρέμμα αναμένεται να εισπράξουν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου 50.000 καλλιεργητές που διατηρούν παραδοσιακούς ελαιώνες στα νησιά του Αιγαίου.
Εκτός του μέτρου έχουν τεθεί η Εύβοια και η Κρήτη.

Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πραγματοποιήσει πληρωμή ενίσχυσης για τη Διατήρηση Παραδοσιακών Ελαιώνων Μικρών Νησιών Αιγαίου για το 2012, η οποία αφορά περίπου 50.000 παραγωγούς και είναι συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ. Τα ποσά θα καταβληθούν πριν το Πάσχα, στους λογαριασμούς των δικαιούχων και ειδικότερα από 23 έως 29 Απριλίου.
Διαβάστε μόνο στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο, 13 Απριλίου, για τις μικρές αλλαγές στους πίνακες των τεκμαρτών αγροτικών εισοδημάτων. Με τις περσινές τιμές ενοικίων κοστολογεί το υπουργείο Οικονομικών το τεκμαρτό εισόδημα από μισθώσεις αγροτικής γης. Μοναδική εξαίρεση τα βοσκοτόπια.
Πληρώνονται μέχρι το τέλος Απριλίου σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα κτηνοτροφικά πριμ (άρθρο 68) των «ορεινών». Σειρά παίρνουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι πληρωμές των de minimis ενώ μεγάλος αγώνας γίνεται από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους παραγωγούς σιτηρών και ελαιολάδου.

Πηγη Agrenda, agronews.gr