Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο:Απεργία των ναυτεργατών στις 16 Απριλίου

Ανακοίνωση από το ΠΕΚ:

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες,
Οι ναυτεργάτες εδώ και μήνες παλεύουν για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα, για να πληρωθούν όσοι για μήνες είναι απλήρωτοι, να υπογραφεί η ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και δίνουν αγώνα για φθηνά και ασφαλή πλοία, για να μην καταργηθεί η υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση, για τακτική συγκοινωνία. Για να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα λιμάνι, για να μην αρθεί το Καμποτάζ.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες του νησιού μας πλήττονται από την αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική που ασκείται κατ’ εντολή των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.
Αυτήν την πολιτική και αυτά τα μέτρα αντιπαλεύουν οι ναυτεργάτες. Μια πολιτική που οδηγεί στο να έχουμε πλοία στα νησιά μόνο όταν συμφέρει τους εφοπλιστές ή μόνο αν επιδοτηθούν από το κράτος, με τα δικά μας λεφτά, από φόρους και χαράτσια, για να τα φέρουν εδώ. Στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες, η εργατική και λαϊκή οικογένεια, από κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ε.Ε., ένας είναι ο δρόμος για να την αντιμετωπίσουμε: οργάνωση και αγώνας σε ταξικό προσανατολισμό, για συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά, για σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική με στόχο την ανατροπή της ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουμε. Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συμπαραστέκεται στον αγώνα των ναυτεργατών, στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία τους, για την ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας και των νησιωτών για καλύτερη ζωή.
Στηρίζουμε την Απεργία τους στις 16 Απρίλη και καλούμε τους εργαζόμενους-ες, επαγγελματοβιοτέχνες ΕΒΕ, αγρότες, τους νέους και τις νέες την ΤΡΙΤΗ 16 Απρίλη σε συγκέντρωση στο Επιβατικό Λιμάνι 5.30 μ.μ.