Διημερίδα στο Επιμελητήριο Λέσβου με θέμα «Μνημεία Οθωμανικής περιόδου στη Μυτιλήνη»


Το Επιμελητήριο Λέσβου, στο πλαίσιο υλοποίησης  Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του Δήμου Λέσβου, διοργανώνει στην...
αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ», στις 5 και 6 Απριλίου 2013 διημερίδα με θέμα:

 «Μνημεία Οθωμανικής περιόδου στη Μυτιλήνη (Καταγραφή, προστασία ανάδειξη, νέες χρήσεις  και συμβολή τους στην τουριστική προβολή της πόλης, αναλογίες με τη γειτονική πόλη του Αϊβαλί)»

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, σκοπός της ημερίδας είναι να προβληθεί η κληρονομιά της πόλης της Μυτιλήνης της Οθωμανικής Περιόδου και να λειτουργήσει ως στοιχείο προσέλκυσης τουριστών.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS - International Council on Monuments and Sites (Διεθνούς Οργανισμού για τα Μνημεία και τις Τοποθεσίες) και πραγματοποιείται με την σύμπραξη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS Δρ Θανάσης Νακάσης αρχιτέκτων, ενώ θα εισηγηθεί ο Γεν. Γραμματέας και αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Δρ Νικόλαος Λιάνος, αρχιτέκτων.
Επίσης στη διημερίδα θα εισηγηθούν, ο αρχιτέκτων κ. Στρατής Φραντζέσκος, η προϊσταμένη της 14ης Εφορίας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Χριστιάνα Λούπου, η προϊσταμένη της 8ης Εφορίας Νεότερων Μνημείων κα Μαρία Δανιά, ο πρόεδρος Συλλόγου αρχιτεκτόνων Λέσβου κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο γιατρός - ιστοριοδίφης κ. Μάκης Αξιώτης και ο ιστορικός κ. Στρατής Αναγνώστου.
Ακόμη έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν στην διημερίδα, καθηγητές του Πανεπιστημίου Μπαλίκεσιρ και, αρχιτέκτονες, ιστορικοί τέχνης  και πολεοδόμοι μηχανικοί από τη γειτονική πόλη του Αϊβαλί της Τουρκίας.
Αναλυτικό πρόγραμμα με τα θέματα των επί μέρους ομιλιών και τους τίτλους των εισηγητών θα κοινοποιηθεί σε λίγες μέρες, μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.