Διάκριση Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  Δ/ΝΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συγχαίρει θερμά τη Διευθύντρια του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Γεωργία Σκαλοχωρίτου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό της ανωτέρω σχολικής μονάδας για την εξαιρετική εκπροσώπηση και τη διάκρισή τους στη δράση European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο που συμμετέχει ενεργά στα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας-Κύπρου.
Η συνολική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και κορυφώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013 με την απονομή των βραβείων στις καλύτερες ραδιοφωνικές εκπομπές, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
Μεταξύ των καλύτερων εκπομπών που βραβεύθηκαν ήταν και οι δύο εκπομπές του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, "PPLM Time" και "Oldies but Goodies", οι οποίες απέσπασαν διάκριση ως οι καλύτερες μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές στις κατηγορίες «Τοπικής Πληροφόρησης» και «Φωνή σε Διαδικτυακό Ραδιόφωνο», αντίστοιχα.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών μας σε τόσο αξιόλογες δράσεις και η ανάπτυξη ανοιχτών δικτύων μάθησης, ανταλλαγής απόψεων και ανάδειξης των καλύτερων πρακτικών των σχολικών μονάδων ολόκληρης της Ευρώπης αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα αλλά και ζητούμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναμφισβήτητα, τα παιδιά μας αξίζουν βήμα λόγου και νιώθουμε βαθύτατα υπερήφανοι που -και στην περίπτωση αυτή- κατάφεραν η φωνή τους να ακουστεί, να διαδοθεί και να προσελκύσει το θαυμασμό τόσο των συνομηλίκων, όσο και του εκπαιδευτικού κόσμου γενικότερα.