Σεμινάριο στο ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο Περιβάλλον»


Την Τρίτη 19, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 θα υλοποιηθεί σεμινάριο με θέμα...
«Πρώτες Βοήθειες στο Περιβάλλον» στην αίθουσα τελετών του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης. Τη διοργάνωση  του σεμιναρίου έχουν αναλάβει από κοινού  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Ευεργέτουλα, το  Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Διεύθυνσης  Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου. Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων είναι 120 άτομα.  
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα και οποιεσδήποτε άλλες δράσεις στο περιβάλλον (όπως εκδρομές, επισκέψεις). Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των συμμετεχόντων για καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων και περιστατικών. Η απόκτηση των σχετικών γνώσεων κρίνεται ουσιώδης για όλους τους εκπαιδευτικούς, λόγω της επαφής τους με μεγάλο αριθμό μαθητών και της συνεπαγόμενης ευθύνης.  
Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων αναλαμβάνει  το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου, με την υποστήριξη των ιατρών Αθανασέλλη Ευστράτιου (Ορθοπεδικός), Αξιώτη Μάκη (Χειρουργός), Ζαμτράκη Σωτήρη (Χειρουργός) και Λόζου Μαρίας ( Παιδίατρος). Η έναρξη του σεμιναρίου θα είναι στις 5:00 το απόγευμα.