Επίσκεψη της Διεθνούς Επιτροπής Περιφερειακών Μουσείων στην Λέσβο


Το Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» επισκέφθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Περιφερειακών Μουσείων (ICR) του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο.

Τα δέκα μέλη του Δ.Σ. του ICR –διευθυντές  μουσείων (PA Historical & Museum Commission- Η.ΠΑ., Hunan Provincial Museum-Κίνα, Huafan University Fine Arts and Cultural -Ταϊβάν, Land Salzburg, Kultur, Gesellschaft, Generationen, Museum für Volkskultur -Αυστρία, Landesstelle fuer die nichtstaatlichen Museen , Museumsreferent a.D.-Γερμανία, Pokrajinski muzej Murska Sobota-Σλοβενία, Arkiv, bibliotek og museumseksjonen -Νορβηγία συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του ICR και Διευθυντή του Μουσείου «Λυχνοστάτης» της Κρήτης κ. Γιάννη Μαρκάκη,ενημερώθηκαν αρχικά για την καινοτόμο πρωτοβουλία του ιδρύματος Ν. Γ. Παπαδημητρίου, τη δημιουργία ενός πρότυπου για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακού μουσείου τέχνης στο ακριτικό χωριό των Χυδήρων, καθώς και για το ρόλο που καλείται να παίξει ένα σύγχρονο μουσείο στην προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, στην αίθουσα όπου παρουσιάζονται τα βιογραφικά στοιχεία και οι σημαντικότεροι σταθμοί στη ζωή και το έργο του Γ. Ιακωβίδη, αλλά και στο δεύτερο όροφο όπου αναλύεται η καλλιτεχνική εξέλιξη του σπουδαίου αυτού ζωγράφου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι, για τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών  στη συνολική παρουσίαση του έργου του μεγάλου Λέσβιου ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη και κυρίως για την πρωτοτυπία του όλου εγχειρήματος, το οποίο καθιστά το μουσείο αυτό μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη δήλωσαν τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Περιφερειακών Μουσείων με το τέλος της επίσκεψής τους.