Πράσινες μεταφορές με ηλεκτρικό ποδήλατο και στην Μυτιλήνη

Τρία ηλεκτρικά ποδήλατα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες  Χίο, τα οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για δύο...
εβδομάδες οι Χιώτες που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος του Εργαστηρίου Μεταφορών του Τμήματος Ναυτιλίας, με αντικείμενο τις πράσινες μεταφορές στα νησιά της Χίου και της Λέσβου.

Όπως εξήγησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην εκπομπή «Χάος», η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας, Αμαλία Πολυδωροπούλου, οι πολίτες που θα πάρουν γι’αυτό το διάστημα τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα απαντήσουν σε ερωτήσεις της έρευνας με στόχο να αποτυπωθεί η χρησιμότητά τους ή ακόμη και τα όποια προβλήματα υπάρχουν στις μετακινήσεις με το συγκεκριμένο μέσο, που εκτός των άλλων είναι φιλικό για το περιβάλλον.
Στο μεταξύ από την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος ξεκίνησαν σε νοικοκυριά της Χίου τις επισκέψεις μελών της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου επιδιώκοντας να συμπληρώσουν οι πολίτες 1.000 περίπου ερωτηματολόγια που θα καταγράφουν τις καθημερινές μας συνήθειες μετακίνησης, τα μέσα που χρησιμοποιούμε, αν ο συγκεκριμένος τομέας έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, ακόμη και τις προτάσεις μετακίνησης που θα είχαμε, π.χ. για τις αστικές – υπεραστικές συγκοινωνίες.

ΠΗΓΗ:  Αλήθεια της Χίου