Αίτηση θεραπείας από το δήμο Λέσβου στην ΑΔΑ για το κολυμβητήριο Μυτιλήνης


Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να υποβάλει αίτηση θεραπείας προς την ΑΔΑ...
προκειμένου να μην ισχύσει το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, που αποφάσισε στις 13 Μαρτίου η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ, Χριστιάνα Καλογήρου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ., Κώστα Αστυρακάκη, η απόφαση της κ. Καλογήρου είναι απόλυτα σεβαστή, αλλά από τη στιγμή που τους δίνεται (σ.σ: στο Δήμο Λέσβου) το δικαίωμα άσκησης αίτησης θεραπείας, θα προχωρήσουν σε αυτή ώστε η λειτουργία του κολυμβητηρίου να παραταθεί μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου (Ιούλιος του 2013) και να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο προπόνησης οι μαθητές και τα κολυμβητικά σωματεία.
Στηρίζουν δε το σκεπτικό της αίτησης στο ότι από μεριάς δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που η κ. Καλογήρου είχε θέσει για να μην κλείσει το κολυμβητήριο. Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο νομιμοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου μέσω του Ν4014, συντάχθηκε κανονισμός λειτουργίας, επισκευάστηκε ο εξοπλισμός του λεβητοστάσιου, τοποθετήθηκε νέος λέβητας, έγιναν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές, καθώς και προμήθεια πετρελαίου, πραγματοποιείται τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος για την σωστή χλωρίωση της πισίνας, τοποθετήθηκαν πυροσβεστήρες και δημιουργήθηκε ιατρείο.
Ωστόσο, δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα το θέμα της στατικότητας του κτιρίου, που αποτελούσε βασική προϋπόθεση της ΑΔΑ για την συνέχιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Από τη μεριά του, το Ν.Π.Δ.Δ. δηλώνει ότι κι εδώ έχει κινηθεί τάχιστα, καθώς από τον Σεπτέμβρη του 2012 μέχρι σήμερα ανατέθηκε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό στο ΕΜΠ ο έλεγχος της στατικής (αν)επάρκειας του κτιρίου και η σύνταξη μελέτης για την υποστύλωσή του, που δεν απαιτεί, σύμφωνα με τον μελετητή, κ. Σπυράκο, το κλείσιμο του κολυμβητηρίου για την υλοποίησή της. Βέβαια, η συγκεκριμένη μελέτη παρέμενε στα χαρτιά περιμένοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού, που θα επέτρεπε την δημοπράτηση του έργου.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε, δημοτικά συμβούλια συγκλήθηκαν, το θέμα της δημοπράτησης δεν τέθηκε και το Ν.Π.Δ.Δ. προσπαθεί να κερδίσει χρόνο βασιζόμενο σε παλαιότερες κατακτήσεις του…

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ