17 Απριλίου οι φοιτητικές εκλογές..!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως φέτος οι φοιτητικές εκλογές θα διεξαχθούν πολύ νωρίτερα από πέρυσι.
Στις 17 Απριλίου θα στηθούν οι κάλπες σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Συμφώνησαν, ότι διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών για την ημερομηνία των εκλογών.  Τετάρτη 17 Απριλίου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο και ονομάζεται φοιτητικές εκλογές.

Εκεί που κάθε παράταξη ανακοινώνει άλλα αποτελέσματα, από τους άλλους, εκεί που κάθε παράταξη τάζει λαγούς και πετραχήλια, εκεί που κάθε παράταξη εκπροσωπεί το κόμμα της Βουλής.

Όπως αναφέρει το 902.gr:

Τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, με ευθύνη των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή τη στάση αυτών των δυνάμεων στα διοικητικά συμβούλια κατά τη συζήτηση για τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΑΣ επισημαίνει:

«Σε δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής πρότειναν να πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι σύλλογοι για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων, αφού δεν υπάρχει ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ εδώ και χρόνια. Πρότειναν την 17η Απρίλη ως ενιαία ημερομηνία για όλους τους συλλόγους.
Σε 42 από τους 50 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα το ψήφισμα δεν πέρασε γιατί το καταψήφισαν οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι μαζί, με ένα στόμα, μια φωνή δήλωσαν ότι "η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών καθορίζεται από το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ". Ξέχασαν όμως να μας πούνε ότι τα κεντρικά όργανα, ΕΦΕΕ- ΕΣΕΕ, δεν υπάρχουν εδώ και 18 χρόνια, από το 1995 (όταν ο σημερινός πρωτοετής ήταν 1 χρόνου!!!) με δική τους ευθύνη.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια τα συνεταιράκια των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ καθορίζουν την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών στις διαπραγματευτικές τους μαζώξεις, που συνεδριάζουν κρυφά, πίσω από την πλάτη των φοιτητών και των συλλόγων. Με τη στάση τους αποδεικνύουν πόσο υπολογίζουν τη γνώμη των φοιτητών, πήγαν περίπατο και οι αμεσοδημοκρατίες και τα "όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις".
Ποιόν εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι 40άρηδες φοιτητοπαππούδες πέρα από τον εαυτό τους; Ποιός τους νομιμοποιεί να καθορίζουν τις εκλογές των συλλόγων;
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν έχουν καμία ανάγκη από τέτοιου είδους "κομπρεμί" μεταξύ των παρατάξεων. Πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος και τη ζωντάνια των φοιτητικών συλλόγων.
Βγάλε συμπέρασμα από τη στάση τους, από τα ψέματά τους!
Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Η διεξαγωγή των εκλογών και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση να γίνουν υπόθεση των φοιτητών!
Μπες στον αγώνα και την πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣ

Συνημμένα Αρχεία: