Ένας μεγάλος έρωτας ενώνει Τουρκία και Μυτιλήνη


Οι ιστορίες αγάπης έρωτα ανάμεσα στις δυο όχθες του Αιγαίου συγκλονίζουν όπως ο γάμος του ταξιάρχου ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας με την όμορφη τουρκάλα Ντενίζ.
Mιλήσαμε μαζί τους και μας αποκάλυψαν τον τρόπο που γνωρίστηκαν και για τη σημερινή τους ζωή.

Ο Γιώργος Ντεμέτης ήταν διοικητής στην Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στα πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Μυτιλήνη στην 359 ΜΑΕΔΥ όταν το 2007 γνώρισε τη Ντενίζ Γκιουμουσλέρ, 30 ετών,   που είχε φτάσει στο νησί από τη Σμύρνη ως φοιτήτρια με το πρόγραμμα Erasmus.
Aπο τη στιγμή που γνωρίστηκαν ξεκίνησε ο κεραυνοβόλος έρωτας.

« Ξεκίνησαν τα ταξίδια μας προς Σμύρνη και στο νησί . Αργότερα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Ο Γιώργος μετακόμισε στην Αθήνα και ξεκίνησαν τα ταξίδια μας ανάμεσα στη Σμύρνη και την Αθήνα» μας αναφέρει η Ντενίζ. «Από την αρχή γνώριζα πως ο Γιώργος ήταν αξιωματικός στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αλλά αυτό δεν μας επηρέασε καθόλου. Παντρευτήκαμε στις 16 Μαρτίου του 2011 καθώς μια μέρα νωρίτερα είχε πάρει σύνταξη»Η ίδια μας αναφέρει πως η οικογένεια της δεν αντέδρασε καθόλου στη σχέση της με τον Γιώργο Ντεμέτη καθώς η γιαγιά της έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά και ο παππούς της από τη Θεσσαλονίκη. Το ζεύγος τώρα ζει στη Λούτσα και η ίδια δηλώνει πως «η Ελλάδα ήταν η επιλογή μου. Είμαι ευτυχισμένη από τη ζωή μου με τον Γιώργο».

Ο 55χρονος ταξίαρχος ε.α., Γιώργος Ντεμέτης μας αναφέρει πως όταν το 1978 είχε πάει για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη δεν είχε καθόλου καλή άποψη για τους τούρκους. « Δεν ήθελα να περάσω με τους φίλους μου στο Αϊβαλί καθώς δήλωνα πως δεν θέλω να ξοδέψω ούτε 50 δραχμές για να κερδίσουν οι Τούρκοι, τους έβλεπα με κακό μάτι , μετά από χρόνια άλλαξα άποψη καθώς τους γνώρισα και κατάλαβα πως μοιάζουμε και είναι καλή άνθρωποι αυτοί που ζουν στα παράλια».
Ο ίδιος μας αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα λόγω της σχέσης του με την Ντενίζ. «Καθώς έπαιρνα και ειδική άδεια από το Πεντάγωνο για να πάω Τουρκία λόγω τα ιδιότητας μου, και πήγαινα να τη συναντήσω στη Σμύρνη».
Ο ίδιος μας αναφέρει πως «η σημερινή τουρκάλα είναι κατι σαν την αστική ελληνίδα πριν από 30 χρόνια. Μαγειρεύει, φροντίζει τον άνδρα ,αγαπά την οικογένεια. Δεν είναι σαν τη σημερινή Ελληνίδα που έχει γίνει Ευρωπαία. Εγω ήμουν παντρεμένος με ελληνίδα ίσως γι’ αυτό πήρα διαζύγιο και αργότερα παντρεύτηκα με την Ντενίζ» μας δηλώνει χαμογελώντας. Εκαναν δυο γάμους έναν στην Αθήνα και έναν στη Σμύρνη «καθώς δεν μπορούσαν να έρθουν όλοι οι συγγενείς της Ντενίζ» μας τονίζει ο ταξίαρχος ε.α.