Δήλωση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις αλλαγές στο ζήτημα των νησιωτικών ΔΟΥ


Διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου των τοπικών κοινωνιών και απόπειρα συγκράτησης δυνάμεων οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τις νησιωτικές Δ.Ο.Υ. - Μόνη λύση η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Σχολιάζοντας τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ζήτημα των νησιωτικών Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τις οποίες διασώζονται υπηρεσίες σε 8 νησιά, 19 υπηρεσίες (μεταξύ των οποίων και της Μύρινας) παρατείνουν σχεδόν για δύο μήνες τη λειτουργία τους, ενώ οι υπόλοιπες παύουν να λειτουργούν από 14 Ιανουαρίου (μέσα σε αυτές και η Δ.Ο.Υ. Καλλονής), ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση επιχειρεί αφενός να διασπάσει το μέτωπο των τοπικών κοινωνιών που αντιστέκονται στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών και αφετέρου προσπαθεί να συγκρατήσει τις δυνάμεις της, καθώς βλέπει ορατό το ενδεχόμενο οι νησιώτες βουλευτές της, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων, να υπερψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με την οποία ζητάμε αναστολή της παύσης λειτουργίας των νησιωτικών Δ.Ο.Υ. τουλάχιστον για ένα έτος.
Από την πλευρά μας θεωρούμε απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και καλούμε τους νησιώτες βουλευτές, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στους συμπολίτες τους στηρίζοντας με την ψήφο τους τη συγκεκριμένη τροπολογία.»