Ιδρύεται σώμα εμπειρογνωμόνων που θα συνδράμουν τους δικαστές


Την ίδρυση ειδικού προανακριτικού τμήματος που θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε θέματα πληροφορικής κ.α. προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στη ΝΕΤ. 
Λίγες ώρες μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τα αντίγραφα της λίστας Λαγκαρντ που ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο μεταξύ άλλων τη συγκρότηση ειδικών τμημάτων με εξειδικευμένο προσωπικό που θα συνδράμουν το έργο των ανακριτικών αρχών σε δύσκολες υποθέσεις.

«Δεν υπάρχουν ειδικοί εμπειρογνώμονες όπως για την υπόθεση που απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία. Όντως ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ένας  πολύ σημαντικός παράγοντας στο να καταθέσει την πρότασή του, την επιστημονική του άποψη πάνω σε αυτά. Όμως οι Εισαγγελίες στερούνται ειδικών εμπειρογνωμόνων ή πραγματογνωμόνων για να διερευνούν υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε:

 «Σε συνάντηση που είχα χθες με τον πρωθυπουργό της χώρας προγραμματίστηκε να ιδρυθεί ένα ειδικό σώμα (όχι ακριβώς ως δικαστική αστυνομία) που θα αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες για την άσκηση του προανακριτικού έργου και την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά τη διερεύνηση δύσκολων υποθέσεων που συνδέονται μάλιστα με τη σύγχρονη τεχνολογία».