«Λειψανδρία» στο Α.Τ Πλωμαρίου!!!


Τον τελευταίο καιρό είχε αυξηθεί και η εγκληματικότητα και φυσικά ένα από τα γνωστά προβλήματα του Πλωμαρίου, παραμένει η οδηγική συμπεριφορά κάποιων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα μόνο νεαροί…

Δέκτες παραπόνων έχει γίνει το plomarinews.gr τις τελευταίες ημέρες, από συμπολίτες μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ελλιπή αστυνόμευση στο Πλωμάρι.

Ένα από τα μηνύματα που έλαβε το plomarinews.gr γράφει: Παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου στην οποία έχουμε να δούμε αστυνομικό καθώς και το περιπολικό για αρκετό καιρό. Εννοείται ότι η κατάσταση στα γύρω χωριά είναι ακόμα χειρότερα. Σε τηλεφωνήματα και σε επί τόπου επισκέψεις στο Α.Τ. Πλωμαρίου, πολλές φορές δεν υπήρχε αστυνομικός καθότι έχουν μείνει όπως λέει ο λαός, “τρεις και ο κούκος”.


Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Εμπρός με σημερινό λεπτομερές άρθρο της Ανδρονίκης Κουτσαβλή.


«Λειψανδρία» στο Πλωμάρι – Κάτοικοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος

Όλο και λιγοστεύει ο αριθμός των αστυνομικών στο Τμήμα Πλωμαρίου. Από τις 20 οργανικές θέσεις, στελεχώνονται περίπου οι μισές και αυτές με το ζόρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα δεν είχε ποτέ πληρότητα. Όσον αφορά στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο Α.Τ. Πλωμαρίου, αυτοί είναι λιγότεροι σε σχέση με εκείνους που φαίνονται στα χαρτιά. Και αυτό συμβαίνει επειδή αρκετοί είναι, συνήθως, αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Μάλιστα έχει τύχει να υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός στο Τμήμα, ο οποίος θα πρέπει να πάει σε κάποιο περιστατικό που έγινε στην περιοχή. Έτσι η πόρτα του Τμήματος παραμένει κλειστή επί ώρες. «Σε τηλεφωνήματα στο Τμήμα και σε επί τόπου επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου, πολλές φορές δεν υπήρχε αστυνομικός, καθότι έχουν μείνει, όπως λέει ο λαός, τρεις και ο κούκος», λέει καταγγελία πολιτών.
Το φαινόμενο της υποστελέχωσης δεν είναι πρωτοφανές, υπήρχε εδώ και χρόνια τόσο στο νησί όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει εντονότερο.
Οι καταγγέλλοντες πολίτες κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου. Υποστηρίζουν ότι έχουν να δουν αστυνομικό και περιπολικό αρκετό καιρό. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα γύρω χωριά Πλαγιά, Τρύγονας, Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Ακράσι, Αμπελικό.
Ο Μανώλης Αρμενάκας, δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής, που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα τοπικά προβλήματα, είπε στο «Ε» ότι οι εν δυνάμει κακοποιοί δε φοβούνται να προχωρήσουν σε παραβατικές πράξεις, λόγω της απουσίας από τους δρόμους της περιοχής των αστυνομικών υπαλλήλων. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησης του Τμήματος λόγω υποστελέχωσης.