Επιστολή του Θ.Βαλασμίδη στην Π.Ε Β.Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία της Λέσβου


Θέμα: Συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία της Λέσβου


κ. Περιφερειάρχη,

Η θεομηνία που έπληξε το νησί της Λέσβου πριν από 1,5 μήνα, όπως γνωρίζετε, έχει προκαλέσει σημαντικότατες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές του νησιού. Η κατάσταση αυτή, δεδομένου ό,τι βρισκόμαστε στη μέση της ελαιοκομικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε πραγματικό αδιέξοδο τους αγρότες του νησιού μας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να έχουν ούτε πρόσβαση στα κτήματα τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθιστούν αδύνατη την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την αποκατάσταση της βατότητας.

Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος για τους αγρότες του νησιού μας, σας ζητώ την άμεση συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την στοιχειώδη αποκατάσταση της βατότητας στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού, αξιοποιώντας αφενός τα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας, αφετέρου ένα μέρος από τις πιστώσεις που διατέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Παρότι η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ιεραρχώντας το πρόβλημα της αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας ως πρώτης προτεραιότητας, η συνδρομή της Περιφέρειας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Με τιμή


Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου