Συνταγή Λέσβου «Ρεβυθάτο Στύψης Λέσβου»

Να μαστε και στην ορεινή αλλά έντονα γραφική Στύψη η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από το χωριό της Πέτρας.
Παντού ησυχία ενώ νιώθει κανείς ότι οι εικόνες που ζωντανεύουν στους πρόποδες της μιλούν στην ψυχή του κάθε επισκέπτη. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, την καλλιέργεια ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου ενώ οι γυναίκες του χωριού καλά κρατούν τα νοικοκυριά τους ενώ πέραν όλων των άλλων ασχολιών τους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μαγειρέματα τους με άρωμα παραδοσιακό και διαχρονικό. Και άμα φάει κανείς από τα χεράκια τους το φημισμένο "ρεβυθάτο" ξεχνάει όλα όσα ήξερε περί γεύσεων.. Είναι αυτό που λέμε "λουκούμι"...

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό ρεβύθια
2 κρεμμύδια μέτρια
1 ντομάτα
λίγη σόδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα ρεβύθια τα βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά αλάτι. Το πρωί χύνουμε το νερό και με μία κουταλιά σόδα τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε καμιά ώρα ακόμα. Μετά πρέπει να τα τρίψουμε με μια πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες.
Κόβουμε το μοσχαράκι (αφού το έχουμε πλύνει βέβαια) σε μικρά κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια. Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ρεθύθια , προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και δοκιμάζουμε μετά από καμιά ώρα να δούμε αν είναι έτοιμο. Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.

Η συνταγή είναι από το Lesvoskitchen.gr

Στείλτε μας και εσείς τις δικές σας συνταγές για να τις δημοσιεύσουμε….Στείλτε τις στο lesvospost@gmail.com