Η Γ.Γ της Α.Δ.Α στη Κάλυμνο (ΦΩΤΟ)


Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την άφιξη της στο νησί της Καλύμνου...
πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Άγιος Παντελεήμων, στο Άργος Καλύμνου, όπου και αντάλλαξε δώρα και ευχές με γονείς και παιδιά.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κάλυμνο η κα Καλογήρου συναντήθηκε με τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου & Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στα κληροδοτήματα της Μητρόπολης  Καλύμνου.
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Διακομιχάλη Δημήτριο με την παρουσία των Αντιδημάρχων Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Καλύμνου κ. Ηλία Τσέρου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Αλληλεγγύης Καλύμνου κα Ψαρομπά Σεμίραμις και του Προέδρου ΔΕΥΑΚ κ. Γεώργιου Κοπανέζου, με τους οποίους συζήτησε θέματα του νησιού.
Στα πλάισια συνάντησης  με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κ. Άγγελο Καλαθιανάκη, κ. Κώστα Σταυλά, κ. Κατσοτούρχη Γεώργιο και κ. Μαραγκό Δημήτριο τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού και το ζήτημα χωροθέτησης  Ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί.
Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με τους Δημοσιογράφους του νησιού, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου Καλύμνου.
Στον ίδιο χώρο, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου, τον Πρόεδρο Παράκτιας Αλιείας Ν. Αιγαίου, τον Πρόεδρο Μελισσοκομικής Ένωσης Καλύμνου κ. Κουρσιώτη Γεώργιο και τον Πρόεδρο Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καλύμνου «ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ» κ. Γαβαλά Ιωάννη τέθηκαν επί τάπητος και αναλύθηκαν σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε κυρίως η προώθηση τοπικών προϊόντων και η πιστοποίηση τους. Ακολούθησε συνάντηση με τοπικούς εκπροσώπους του ΤΕΕ Καλύμνου.
Την Πέμπτη το πρωί η κα Καλογήρου επισκέφτηκε τα γραφεία του Δασονομείου Καλύμνου όπου συναντήθηκε εκεί με στελέχη της Υπηρεσίας της Α.Δ.Α με τα οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τη βέλτιστη λειτουργία του Δασονομείου Καλύμνου.
Το ζήτημα των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων παράνομης εισόδου μεταναστών, καθώς και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της  κας Καλογήρου με τον Υπολιμενάρχη Καλύμνου κ. Τσαλή Ευάγγελο
Η κα. Καλογήρου συναντήθηκε και με τον Υποδιοικητή της Αστυνομίας Καλύμνου κ. Καραθάνο Ευάγγελο, με τον οποίο επίσης συζήτησε για την αυξημένη ροή παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού και της αυξημένης παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο νησί.
Τέλος, με τον Επιτελάρχη 80ΑΔΤΕ Αντισυνταγματάρχη Πεζικού κ. Δασκαλάκη Πέτρο και τον Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Ανδριά Παναγιώτη, Διοικητή ΤΕ Καλύμνου συναντήθηκε η Γενική και τους ευχαρίστησε για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις στο νησί