Ευχές και απολογισμός από τον αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ




Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Το τέλος μιας χρονιάς, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό και ο ερχομός της νέας, να δώσουμε ευχές για ένα καλύτερο μέλλον.

Το 2012, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ιδιαίτερες δυσκολίες και προκλήσεις. Η αλλαγή των οικονομικών δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας σε μια επίπονη δοκιμασία. Τα στελέχη του Λ.Σ., ως ενεργό κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ήταν αδύνατο να παραμείνουν ανεπηρέαστα. Οι αποδοχές και οι παροχές όλων μας περιορίστηκαν σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα οι προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον αυξήθηκαν και αυξάνονται συνεχώς.
Σας διαβεβαιώνω πως αναγνωρίζω και κατανοώ πλήρως τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και συμπαράσταση στους «αδύναμους» να στέκομαι αρωγός και να λύνω τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Λ.Σ., γιατί έχετε αποδείξει μέσα από τους καθημερινούς σας αγώνες πως παρά τα προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση σε υποδομές και απολαβές, εσείς επιτελείτε αποτελεσματικά, με αφοσίωση, αυταπάρνηση, φιλότιμο και συνέπεια τα καθήκοντά σας. Στέκομαι ιδιαίτερα στους συναδέλφους των συνόρων, των ακριτικών περιοχών και των πλωτών μέσων, που δίνουν την ψυχή τους στο καθήκον, μέρα και νύχτα, με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα ανήκει στον καθένα μας ξεχωριστά. Όπως ο συγγραφέας μας Νίκος Καζαντζάκης χαρακτηριστικά έγραψε: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»

Η πατρίδα σας χρειάζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή και θα ήθελα η δικαιοσύνη, η νομιμότητα και η ανθρωπιά να είναι η πυξίδα στο δύσκολο και επίπονο ταξίδι μας.

Η πορεία μας, με φουρτούνες και μπουνάτσες, πρέπει να είναι συνεχής. Να δίνουμε τη μάχη μας καθημερινά. Με δύναμη και κουράγιο. Για το Λιμενικό Σώμα και τον τόπο.
Είναι βέβαιο πως στο τέλος το ταξίδι θα μας αποζημιώσει.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία, υπομονή και επιμονή.