Εξώδικο Δήμαρχου Λέσβου στους απείθαρχους συμβούλους!!!!!


Απίστευτο: Με εξώδικο καλούνται σε απολογία οι τέσσερεις "απείθαρχοι" δημοτικοί σύμβουλοι! Διαβάστε παρακάτω και την διακήρυξη των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων!!! Μπράβο δήμαρχε……


Στο πολύ καλό και ενημερωτικό  ρεπορτάζ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ  διαβάζουμε:

Με κλητήρα απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου, την πρόσκληση σε απολογία - κατηγορητήριο στους τέσσερις αντάρτες της παράταξής του, οι οποίοι με την αρνητική ψήφο τους στάθηκαν αιτία να μην ψηφισθούν τα δημοτικά τέλη στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι εξελίξεις στην παράταξη του Δ. Βουνάτσου είναι πλέον ραγδαίες και το παρασκήνιο ιδιαίτερα έντονο, με τις δύο πλευρές -δήμαρχος και αντάρτες ν ανταλλάσσουν κατηγορίες και αιχμηρά σχόλια μέσω δηλώσεων στον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Το έγγραφο που έλαβαν οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, τους καλεί να προσέλθουν την Πέμπτη στις 5:30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο στη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Ενότητα», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση που κράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι μετά από τη συνεδρίαση αυτή, οι Παναγ. Παρασκευαΐδης, Στ. Πολίτης, Σ. Δόλκα και Απ. Πατέστος, θα διαγραφούν από την παράταξη και θα παραμείνουν στο συμβούλιο ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι.
  
Κλήση σε απολογία των 4 «ανταρτών»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ»

Το έγγραφο καταπέλτης, δια χειρός Δ. Βουνάτσου, στην ουσία απαγγέλλει κατηγορητήριο στον καθένα από τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά, καταλογίζοντας ευθύνες για τη συμπεριφορά που επέδειξαν απέναντι στον ίδιο και την παράταξη.
Οι «κατηγορίες» που βαρύνουν τη Σ. Δόλκα αφορούν τη συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα απέναντι στην παράταξη, το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Πολιτισμού Κ. Αστυρακάκη, με αφορμή τη γνωστή ιστορία με τις προσλήψεις στο Δημοτικό Θέατρο και φυσικά την καταψήφιση των δημοτικών τελών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία [ ] έναν ακατανόητο, ανελέητο για προσωπικούς και μόνο λόγους πόλεμο, συμμαχώντας και με αντιπάλους της παράταξής μας, δίχως αρχές και θέσεις [ ]
Το κατηγορητήριο για το Σταύρο Πολίτη, είναι πολύ βαρύτερο, αφού ο Δήμαρχος τού καταλογίζει ότι είχε φιλοδοξίες και βλέψεις να γίνει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα αναφέρει στο έγγραφο, ότι τηλεφώνησε την επομένη της συνεδρίασης για τα δημοτικά τέλη σε μέλη της παράταξης, ζητώντας να τον ψηφίσουν ως πρόεδρο στις προσεχείς δημαιρεσίες. Τον κατηγορεί ακόμη, ότι καταψήφισε τα δημοτικά τέλη, αν και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είχε δεσμευτεί ότι θα τα ψηφίσει. «Προκάλεσε εξαιτίας της συμπεριφοράς του, οξύτατη ρήξη των σχέσεων και της αναγκαίας και αυτονόητης συνεργασίας του με τον Πρόεδρο και τα μέλη της πλειοψηφίας της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου [ ] Καταψήφισε σημαντικές εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθώντας προσωπικές και μόνο επιλογές του, ερχόμενος σε άκρα αντίθεση με τους συμβούλους της πλειοψηφίας της παράταξής μας [ ]. Τηλεφώνησε σε συμβούλους της παράταξής μας και ζήτησε να τον ψηφίσουν ως επόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ως του μόνου ικανού για το λειτούργημα αυτό!! [ ] Προηγουμένως είχε ζητήσει από το Δήμαρχο να τον ορίσει Αντιδήμαρχο των Δημοτικών Έργων και Πολιτικό Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας».
Το κατηγορητήριο για τον Π. Παρασκευαΐδη αναφέρει ότι αν και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του αντιδημάρχου, εντούτοις αργότερα μετάνιωσε και ζήτησε τη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Παιδείας, την οποία κατέχει ο Κ. Αστυρακάκης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δ. Βουνάτσος, ο Π. Παρασκευαΐδης συντάχθηκε με το Σ. Πολίτη στο θέμα των ανταποδοτικών και ενώ στην αρχή είχε δείξει ότι πείστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, λίγες μέρες αργότερα, καταψήφισε το θέμα, όταν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Αναφέρεται δε, ότι ένας λόγος που διαχώρισε τη θέση του από την παράταξη είναι και η μη τοποθέτηση στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του ανιψιού του.
Ανάλογες είναι και οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Απ. Πατέστο, ο οποίος σύμφωνα με το Δήμαρχο, έχει διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη απ τη μέρα που παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, κάνοντας στην ουσία αντιπολίτευση και συνυπογράφοντας διάφορα έγγραφα με την αντιπολίτευση.

ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ

Η πεντασέλιδη επιστολή του Δ. Βουνάτσου προς τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, κλείνει ως εξής: «Με την προεκτεθείσα συμπεριφορά τους, οι προαναφερόμενοι έβλαψαν ανεπανόρθωτα τη συνοχή και πολιτική αξιοπιστία και το κύρος της παράταξής μας, η οποία μέχρι σήμερα έχει τεράστια προσφορά και στον Θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στους συμπολίτες μας, εν μέσω των τρομακτικών δυσκολιών του Καλλικράτη (οικονομικών - διοικητικών - λειτουργικών), την οποία και επεχείρησαν να εκμηδενίσουν, καθιστώντας μας αντικείμενο σκληρότατων επικριτικών σχολίων στα Τοπικά ΜΜΕ, ενδιαφερόμενοι μόνο για την προσωπική τους στρατηγική και δήθεν «φιλολαϊκή» προβολή τους και για τα μικροπαιχνίδια εξουσίας. Και αδιαφορώντας για τις τεράστιες συνέπειες της επιβολής του «Παρατηρητηρίου» και της παντελούς αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών των συνδημοτών μας, ιδίως στην καθημερινότητα, (καύσιμα, καθαριότητα, κλ.π.) και παραγωγής δημοτικού έργου, σύμφωνα μάλιστα και με τις προγραμματικές μας θέσεις, τον επόμενο χρόνο.
Προσκαλώ, τέλος, και τους ως άνω, υπό διαγραφή, παραπεμπόμενους, προς τους οποίους θα επιδοθεί η παρούσα επίσης, να προσέλθουν στην ως άνω συνεδρίαση, εφόσον βέβαια το επιθυμούν και να αντικρούσουν τους εναντίον τους λόγους τής παραπομπής των επί διαγραφή, καθώς και τις λοιπές γραπτές αποδείξεις και λοιπούς λόγους, οι οποίοι θα παρουσιαστούν, αδύνατον να συμπεριληφθούν στον περιορισμένο χώρο του παρόντος εγγράφου».

ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αν και τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις των Πολίτη, Παρασκευαΐδη, Δόλκα και Πατέστου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές, εντούτοις χθες, αφού παρέλαβαν το έγγραφο του Δημάρχου, εξοργίσθηκαν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, ο τ. αντιδήμαρχος Στ. Πολίτης, το χαρακτήρισε κατινίστικο λιβελογράφημα, δανειζόμενος, όπως είπε, τις εκφράσεις που ο ίδιος ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί ως χαρακτηρισμούς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Στ. Πολίτης πρόσθεσε ότι ντρέπεται για τη συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος έχει κάνει πολύ σοβαρά λάθη απέναντι στην παράταξή του και στους πολίτες το τελευταίο διάστημα: «Αδιαφορώ για τις πράξεις του Δημάρχου, καθώς και για τις απειλές του περί διαγραφής. Είμαι υπερήφανος που δεν υπέκυψα στον εκβιασμό Βουνάτσου, ο οποίος απαίτησε να ψηφίσω τα δημοτικά τέλη αν θέλω να παραμείνω αντιδήμαρχος. Για να ικανοποιηθεί η Δημοτική Σρχή, θα έπρεπε εγώ να επιβάλω με την ψήφο μου 2,8 εκατομμύρια ευρώ χαράτσι στους δοκιμαζόμενους από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση συμπολίτες μου. Είμαι περήφανος ακόμη, για τον ξεκάθαρο πολιτικό μου λόγο και αρνούμαι να μπω στη λογική της κατινίστικης συμπεριφοράς και σχολίων από την πλευρά του Δημάρχου για το πρόσωπό μου. Προτιμώ να διαγραφώ από το Δήμαρχο, να παραμείνω, όμως, ανεξίτηλα γραμμένος στην ψυχή και τη συνείδηση των συμπολιτών μου. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τους δημότες για τη στάση που τήρησα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού όλοι με συγχαίρουν για το γνήσιο πολιτικό μου λόγο και τα επιχειρήματα που αντέταξα απέναντι στη λογική των αυξήσεων και της επιβολής φόρων. Δεν θέλω να τους ακολουθήσω στον πολιτικό αμοραλισμό και κατήφορο που έχουν επιλέξει. Απλά τους εύχομαι καλή τύχη, είναι βέβαιο ότι θα τη χρειαστούν, γιατί με την τακτική που ακολουθούν σίγουρα δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα με τους πολίτες της Λέσβου.
Ποτέ μου δεν τηλεφώνησα σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο, για να του ζητήσω να με ψηφίσει για την προεδρία, αυτά είναι άθλια ψεύδη. Επιπλέον, ποτέ δεν δεσμεύτηκα ότι θα ψηφίσω τα δημοτικά τέλη. Είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και είχα ζητήσει να υπάρξουν τροποποιήσεις και περικοπές στα έξοδα. Ο Δήμαρχος, αντί να απαντήσει στα επιχειρήματα που είχα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, με καλεί να απολογηθώ για άθλιες συκοφαντίες περί προεδρίες και αντιδημαρχίες. Γιατί, αλήθεια, να θέλω να γίνω πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παίρνω από 1η Ιανουαρίου 500 ευρώ καθαρά; Γιατί αυτός θα είναι ο μισθός του προέδρου. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς εισοδήματα, πώς θα ζήσω την οικογένειά μου με αυτόν το μισθό; Όπως και να έχει, δεν αξίζει ν απαντώ στις αθλιότητες που γράφονται σ αυτό το χαρτί. Φυσικά δεν θα πάω να απολογηθώ στη συνεδρίαση, είναι γελοίο ακόμη και να το σκεφτώ».


Η διακήρυξη των τεσσάρων!

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Μετά την παραλαβή της ειδικής πρόσκλησης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», για να παραστούμε στη συνεδρίαση του συνδυασμού με αποκλειστικό θέμα τη διαγραφή των τεσσάρων μας, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
1.Ο κ. Βουνάτσος επικαλείται το άρθρο 66 (παρ.3,5,6) του Καλλικρατικού νόμου.Παραβλέπει όμως την πρώτη παράγραφο  του ιδίου άρθρου, όπου ο νομοθέτης ρητά λέει: «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν το απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση».
2. Αντιπαρερχόμαστε τη λογική της πολυσέλιδης αυτής πρόσκλησης –κατηγορητηρίου, η οποία βασίζεται σε έωλα και αναληθή σχόλια «κουτσομπολίστικου» τύπου. Θεωρούμε το κείμενο μη σοβαρό,διότι επεισέρχεται σε προσωπικά δεδομένα και συζητήσεις με συναδέλφους μας σε πολύ προγενεστέστερο χρόνο. Κατά τον κ. Βουνάτσο ποινικοποιείται κι η κοινωνική ζωή μας.
3.Η μη ψήφιση των ανταποδοτικών τελών κι από τους τέσσερις, αποτελεί πολιτική επιλογή και πράξη. Στο σημερινό σκληρό οικονομικό περιβάλλον που οι συνδημότες μας αγωνίζονται για να επιβιώσουν,ακόμη ένα «χαράτσι», αυτή τη φορά από το Δήμο, θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.Άλλωστε, υπενθυμίζουμε, ότι οι συνεχείς αυξήσεις νερού, ανταποδοτικών τελών, κ.ά., δεν ήταν στις προεκλογικές γενικές αρχές και θέσεις της πολιτικής του συνδυασμού μας , στον οποίο συμμετείχαμε. Αυτή η οικονομική – «φορομπηχτική» πολιτική που εφαρμόζεται από τη Δημοτική αρχή, καθόλου δεν απέχει από τη μνημονιακή  κυβερνητική πολιτική   που με τόση άνεση καταδίκαζε μέχρι πρότινος ο κ. Βουνάτσος.
Κλείνοντας, θέλουμε να μεταφέρουμε στο λεσβιακό λαό την ισχυρή μας βούληση και αποφασιστικότητα να παραμείνουμε στις θέσεις μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και να τον εκπροσωπούμε επάξια.Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που χρόνια μας γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται ,διότι με την ψήφο τους μας κατέταξαν σε υψηλές θέσεις, γεγονός  που προσέδωσε ένα μεγάλο ποσοστό νίκης στο συνδυασμό «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ».
Δηλώνουμε ότι ειδικές συνεδριάσεις τύπου «λαικών δικαστηρίων» με προειλημμένες αποφάσεις δε μας αγγίζουν. Αλλωστε «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».
Επίσης διοικήσεις που βασίζονται στη μη δημοκρατική «ενός ανδρός αρχή» δεν μας εμπνέουν.
Προχωρούμε αταλάντευτα στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Λέσβιους πολίτες. Ευχόμαστε το ίδιο να κάνει κι η Δημοτική αρχή: Να διοικήσει επιτέλους σωστά και απερίσπαστα τον τόπο μας…και να μην καλύπτει την αδυναμία παραγωγής έργου με προγραφές και καρατομήσεις ως νέος Ροβεσπιέρος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λέσβου

ΔΟΛΚΑ  ΣΟΦΙΑ

ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Πηγή radiolesvosnews.gr