Τρεις δραστηριότητες του Δήμου Λήμνου (ΦΩΤΟ)


Τρεις δραστηριότητες του Δήμου Λήμνου


1) Υπογραφή συμβάσεων υλοποίησης έργων με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου και Πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Λήμνου Α.Ε.» κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με στόχο την στήριξη της δράσης των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της Λήμνου, υπέγραψε σύμβαση υλοποίησης έργου με την Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος» κα. Εγγλέζου Δήμητρα, παρουσία και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.
Ειδικότερα στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader, η ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε., ανέθεσε στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Δημήτριος» την υλοποίηση του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’», προϋπολογισμού 273.073,57€.
Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν  και υπογράφηκαν οι συμβάσεις, μεταξύ της ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε. και του Δήμου Λήμνου, τα έργα «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ  ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΘΑΝΟΣ», προϋπολογισμού 55.500,00€, «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΚΟΡΜΟΥ», προϋπολογισμού 18.500,00€.
Παράλληλα υπογράφηκαν συμβάσεις με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης – Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σωτήρη Κωνσταντάρα, για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΝΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» προϋπολογισμού 69.483,00€ και του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΤΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ»  προϋπολογισμού 292.320,00€.

2) Εκλογή Δημάρχου Λήμνου στο 7μελές Δ. Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Αίθουσα «Φιλικής Εταιρείας» του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A), κατά την οποία τροποποιήθηκε το καταστατικό, εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και αναδείχθηκε το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο εξελέγη και ο Δήμαρχος Λήμνου  και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΛ Α.Ε. κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HEL.A.D.A εξελέγη ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος Α.Ε., ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν ως Αντιπρόεδρος ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και  Πρόεδρος Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε, ως  Γενικός Γραμματέας ο κ. Κωνσταντίνος Παπαλός, Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Α.Ε., και ως μέλη ο κ. Ιωάννης Αναστασιάδης Δήμαρχος Λαγκαδά και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., ο κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης Δήμαρχος Αρχάνων – Αστερουσίων και Πρόεδρος Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε., ο κ. Κωνσταντίνος Ντέτσικας Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε..
Οι αναπτυξιακές εταιρείες, σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, έχουν ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο, καθώς έχουν κληθεί να συνδράμουν καταλυτικά στην επανεκκίνηση της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, λειτουργώντας ως αξιόπιστοι φορείς και δημιουργώντας ένα ασφαλές και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, για την αναπτυξιακή διαδικασία.

3) Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», κ. Τέρενς Κουίκ.
Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης, οι υποψήφιες βουλευτές του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κα. Στέλλα Καβαλέρου και κα. Χρύσα Καραϊσκάκη, ο κ. Μάκης Ψάρρας, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Μύρινας και ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου.
Κατά την συνάντηση, ο Δήμαρχος Λήμνου παρέδωσε στον κ. Τέρενς Κουίκ το ψήφισμα των φορέων και κατοίκων του νησιού καθώς και τις περισσότερες από 6.000 υπογραφές.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα προς τη Λήμνο.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κατανοώντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειες και τον αγώνα του Δήμου και των τοπικών φορέων, αλλά και θα πιέσει ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους.