Έλληνες & Ισπανοί 99% οικονομικά δυσαρεστημένοι


Σχεδόν το απόλυτο, καταγράφει το «Ευρωβαρόμετρο», σχετικά με την κατάσταση της εθνικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ισπανία.
Την ίδια ώρα που το 75% του πληθυσμού στη Σουηδία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η εθνική οικονομική κατάσταση είναι «καλή», ποσοστό 99% Ελλήνων και Ισπανών πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο για τη χώρα τους.
Το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), έναντι 22% που δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ).
Το 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων.
Στην ερώτηση «πώς πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας σας τους επόμενους 12 μήνες;», το 76% των Ελλήνων, το 75% των Κυπρίων και το 40% των Ευρωπαίων απαντούν «χειρότερη».
«Καλύτερη» απάντησε το 7% των Ελλήνων, το 6% των Κυπρίων και το 17% των Ευρωπαίων, ενώ «στάσιμη» απάντησε το 15% των Ελλήνων, το 14% των Κυπρίων και το 39% των Ευρωπαίων.
Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε εθνικό επίπεδο, είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%).
Για τους Ευρωπαίους τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα είναι η ανεργία (48%), η οικονομική κατάσταση (37%), ο πληθωρισμός (24%) και το δημόσιο χρέος (17%).
Η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων (85%) πιστεύει ότι τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ μόνο το 41% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση.
Συνολικά, ερωτήθηκαν 32.731 άτομα σε 27 κράτη - μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες χώρες.

Πηγή attikipress.gr