ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ


Πριν καλά -καλά ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και το ….«τελευταίο» πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, άρχισε η καλλιέργεια εδάφους για το επόμενο πακέτο μέτρων, που προετοιμάζεται για το Μάρτη!

Μέσω των εκθέσεων των εταίρων και δανειστών διαμηνύεται ότι χρειάζονται νέα δάνεια 32,6 δισ. μέχρι το 2016, που όπως είναι αναμενόμενο, συνοδεύονται από νέα «αδιευκρίνιστα» μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ (και βλέπουμε), τα οποία θα διευκρινιστούν εγκαίρως ακριβώς γιατί πρόκειται να εφαρμοστούν νωρίτερα.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις δράσεις και τις αρμοδιότητες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μετά από απαίτηση του εντεταλμένου της Μέρκελ Χανς Φούχτελ, θα αλλάξει δραματικά.
Αναμένονται καταργήσεις δομών και δράσεων και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Το επιχείρημα πως τώρα απολύονται και δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνει κανέναν από τους 1.500.000 ανέργους να νοιώσει καλύτερα. Δεν μειώνει ούτε την φτώχεια ούτε την αγανάκτηση.
Είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων. Ο αγώνας για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο είναι συνεχής.
Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ να μην αποστείλει στοιχεία εργαζομένων αν ζητηθούν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γιατί τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των εργαζομένων στις αλλαγές που αναμένονται στην Τοπική αυτοδιοίκηση.
Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους αγώνες που πραγματοποιούν ενωμένοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα πραγματοποιούμε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΥΑΛ και των εγκαταστάσεων της ΜΕΛ (Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων) από 11:00 έως 14:30.