Συνεχίζεται το απάνθρωπο κυνήγι των μεταναστών


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αθρόοι έλεγχοι πολιτών σε όλη τη χώρα με πρόσχημα την «πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας» αν και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, οι μετανάστες είναι αυτοί που πάλι βιώνουν το κυνήγι από τις διωκτικές αρχές.
Η Αστυνομία, παρουσίασε σήμερα τον απολογισμό των δράσεων των κατά τόπους Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων όπου γίνεται ξεκάθαρο πως οι μετανάστες είναι οι υπ' αριθμόν ένα ύποπτοι για τους αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ελέγχθηκαν 28.809 άτομα και 16.328 οχήματα ενώ προσήχθησαν στα Τμήματα για τα... περαιτέρω 3.351 άτομα (εκ των οποίων 2.461 μετανάστες). Από αυτούς, συνελήφθησαν 331 άτομα για διάφορα αδικήματα με κυριότερο τις παραβάσεις «που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς».
Στο μεταξύ, άλλους 28 μετανάστες συνέλαβαν χθες αστυνομικοί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της επιχείρησης της ΕΛΑΣ με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς». Όπως έγινε γνωστό οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μεταναστών, οι οποίοι εκτός από το κυνήγι των ρατσιστών βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά και το κυνήγι από τις διωκτικές αρχές, συνεχίζονται καθημερινά σε όλο το κέντρο. Μόνο χθες, προσήχθησαν 310 μετανάστες σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και 15 εκδιδόμενες γυναίκες ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε πέντε σπίτια.

Πηγή 902,gr