Ημερίδα για το διαδίκτυο στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Α


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα «Σερφάροντας στο διαδίκτυο με ασφάλεια», υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΑ Αιγαίου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στις6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι εισηγητές θα προσεγγίσουν επιστημονικά το νέο περιβάλλον που δημιουργεί η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, γεγονός που επιβάλλει την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω στα οφέλη και τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου, αλλά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των φορέων.
Με δεδομένο ότι, η διασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων μας αποτελεί βασική προϋπόθεση της παιδαγωγικής διαδικασίας, άμεση προτεραιότητα κάθε εκπαιδευτικής κοινότητας και οικογένειας, αλλά και αδιαμφισβήτητη υποχρέωση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, θεωρούμε την παρουσία, τη συμμετοχή και τη συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων επιβεβλημένη, προς την κατεύθυνση αυτή.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η ευαισθητοποίηση των γονέων, η ενημέρωση των πολιτών, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική κινητοποίηση των Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, μπορούν να δώσουν λύσεις στο υπαρκτό πρόβλημα του διαδικτυακού εθισμού, ενώ συνάμα να δράσουν κατασταλτικά ή προληπτικά ως προς τους ενδεχόμενους κινδύνους. Μόνο έτσι, οι μαθητές μας θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα πολλαπλά κοινωνικά και εκπαιδευτικά οφέλη της τεχνολογίας, οικοδομώντας με ασφάλεια και σταθερότητα μια ισχυρή ταυτότητα ως ανεξάρτητες προσωπικότητες, υπεύθυνοι πολίτες και μελλοντικοί επαγγελματίες.