Δωρεάν είσοδος και δώρα τα Σαββατοκύριακα Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ


Ενημέρωση & προσφορές σε οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες

 Μια ακόμα ευκαιρία επίσκεψης και ενημέρωσης προσφέρει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε όσους επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του, στο Σίγρι τα προσεχή Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και κυρίως για τις οικογένειες.
Όλοι οι επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα 24-25 Νοεμβρίου, 1-2, 8-9, 15-16, 22-23, και 29-30 Δεκεμβρίου 2012 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με δωρεάν είσοδο και να γνωρίσουν από κοντά το Απολιθωμένο Δάσος.
Παράλληλα με τη δωρεάν είσοδο, οι οικογένειες και οι μεμονωμένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν προσφορές και δώρα που αφορούν την ευαισθητοποίηση για το φυσικό περιβάλλον.
Ειδικότερα,
οι 4 πρώτες οικογένειες που θα επισκεφτούν το Μουσείο τα παραπάνω Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα κερδίσουν από ένα βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο σε θέματα σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον.
οι φίλοι των περιπάτων που θα θελήσουν να περπατήσουν στα μονοπάτια του Πάρκου του Απολιθωμένου Δάσους θα παραλάβουν κατά την επίσκεψη τους στο Μουσείο, δωρεάν τον Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο δώρο για την περιήγηση τους στη Λεσβιακή ύπαιθρο.
Τα Σαββατοκύριακα όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν παρακολουθήσουν στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων την ειδική παρουσίαση για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και να ενημερωθούν για τη μοναδικότητά του, ενώ στελέχη του Μουσείου θα τους ενημερώσουν για τα εκθέματα στους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους.
Παράλληλα, μπορούν να επισκεφτούν τη μεγάλη περιοδική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά», αλλά και να περιηγηθούν στο Πάρκο Σιγρίου και να γνωρίσουν τα μοναδικά ριζικά συστήματα και τους ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων.
Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα με θέμα «Γνωριμία με τον Εγκέλαδο», ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μουσείο για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το σεισμικό κίνδυνο και το οποίο περιλαμβάνει την προσομοίωση μεγάλων σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: Τρίτη – Σάββατο 9:00 – 17:00, Κυριακή 10:00 – 17:00, Δευτέρα Κλειστά