Στις 3 το μεσημέρι η πορεία για το πολυτεχνείο στην Αθήνα- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.

Στις 2, θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος, για να αρχίσει η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες και προσκλητήριο νεκρών.
Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, αναμένεται να αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει σήμερα η αστυνομία λόγω της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο κορυφώνονται με την κεντρική εκδήλωση στις 2 μετά το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3.
Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστούν από το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι.
Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε διακριτική απόσταση γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές, στη Βουλή, σε υπουργεία και περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι.
Εντονότατη θα είναι επίσης η αστυνομική παρουσία έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στους δρόμους γύρω από αυτήν.
Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, οπότε ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.