Επειγόντως αλλαγές- ΑΕΛΚ-Απ. Σμύρνης 0-2


Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Football League η Καλλονή υποδέχτηκε στην έδρα της τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ  

Οι νησιώτες κυνήγησαν εξαρχής ένα γκολ για να διεκδικήσουν τη νίκη αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν διαβασμένοι και προηγήθηκαν στο 53’ της αναμέτρησης ενώ σημείωσαν και δεύτερο τέρμα στο 85’.

Έτσι, η ΑΕΛΚ έχασε κι άλλους πολύτιμους βαθμούς και η συνέχεια, που εξαρχής ήταν δύσκολη, έγινε δυσκολότερη.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η Καλλονή να είχε μεγάλη κατοχή, αλλά της έλειπε η ουσία. Δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και δεν είχε καμία απάντηση στις επιθετικές προσπάθειες των παιχτών του ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ .

Μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν το χειρότερο, από επιθετικής άποψης, φέτος για την ομάδα του Τίμου Καβακά αφού οι παίκτες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, και αφού ο προπονητής της Καλλονής άλλαξε σχήμα, η ομάδα ανέβηκε, πήρε πρωτοβουλίες και έκανε πιο αισθητή τη παρουσία της στα καρέ των γηπεδούχων.
Όμως στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, η Καλλονή επιχειρούσε με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς ψυχραιμία να πιέσει τον Απόλλωνα, ο οποίος όχι μόνο καταφέρνει με ευκολία να αποκρούει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, αλλά να βγαίνει και σε αντεπιθέσεις ψάχνοντας και δεύτερο γκολ.

Το live του αγώνα όπως το μετέδωσε το a-sports.gr

AEΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Πάιερ, Κριπιντίρης, Λαμπρόπουλος, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο, Μανούσος, Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Καμαρά, Διαμαντίδης, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Κατσίκης, Καραμαλίκης.

* Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ευάγγελος Κορδολαίμης (Πειραιά) με βοηθούς τους Γιώργο Σγάντζο και Ηλία Κοτζαμανίδη (επίσης Πειραιά). Τέταρτος ρέφερι ο Γιάννης Καμπαξής (Εύβοια).

- 1': Σουτ Σιλιγαρδάκη από τον άξονα και έξω από την περιοχή, διώχνει ο Κοτταράς.
- 4': Ξαφνικό διαγώνιο σουτ του Λαμπρόπουλου από τα αριστερά και έξω από την περιοχή, η μπάλα θα φύγει τρία μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρά.
- 6': Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Γέμισμα στα καρέ της Καλλονής, η μπάλα σκάει στο ύψος του πέναλτι, ο Διαμάντης πιάνει την κεφαλιά για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πάιερ.

- Συμπληρώθηκαν 10 λεπτά στο γήπεδο της Μυτιλήνης, μετά το πρώτο φορτσάτο 5λεπτο, οι ομάδες προσπαθούν να βρουν ρυθμό, κινούμενες στο χώρο του κέντρου.

- 17': Φάουλ για την Καλλονή από τα δεξιά, κεφαλιά Καζάκη από το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.
- 20': Προσπάθεια του Γκονζάλες από τα δεξιά, από πολύ πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, θα επιχειρήσει τη σέντρα-σουτ, η οποία θα περάσει ανεκμετάλλευτη, καθώς η μπάλα θα φύγει παράλληλα της εστίας του Απόλλωνα για να καταλήξει άουτ.
- 24': Ξαφνικό σουτ Σιλιγαρδάκη από τα 25 μέτρα και αριστερά του ημικύκλιου της περιοχής, η μπάλα θα φύγει αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρά.
- 32': Κίτρινη κάρτα στον Κώτσιο.
- 36': Φάουλ Λεοζίνιο, η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια των "κυανόλευκων".
- 41': Εκτέλεση φάουλ για τον Απόλλωνα με τον Κατσίκη από τα αριστερά, η μπάλα φεύγει άουτ.
- 43': Κίτρινη κάρτα στον Διαμαντίδη.
- 44': Κίτρινη κάρτα στον Χιντζίδη.
- Λήξη α' ημιχρόνου.

- Το πρώτο 45λεπτο έφυγε με μια φλύαρη και ανούσια υπεροχή της Καλλονής, την οποία ο Απόλλων αντιμετώπισε με επάρκεια, κρατώντας με σχετική ευκολία το μηδέν στην εστία του και χωρίς επί της ουσίας να απειληθεί.

- Έναρξη β' ημιχρόνου.

- 46': Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Χιντζίδη, πρώτη κεφαλιά Διαμάντη, η μπάλα φτάνει στον Καραμαλίκη, που από το ύψος της μικρής περιοχής θα πιάσει επίσης την κεφαλιά, μόνος μπροστά από την εστία της Καλλονής, που θα φύγει όμως δύο μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάιερ.
- 49': Σουτ Διαμαντίδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυνομένων και καταλήγει κόρνερ.
- 52': ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο Καραμαλίκης εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Κώτσιου στην καρδιά της περιοχής της Καλλονής, ο επιθετικός του Απόλλωνα θα επιχειρήσει το σουτ από τα δεξιά, η μπάλα θα κοντράρει και θα φύγει παράλληλα προς τα αριστερά, για να φτάσει στον επερχόμενο Κατσίκη, που με διαγώνιο δυνατό σουτ από τα αριστερά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πάιερ και θα ανοίξει το σκορ για την "Ελαφρά Ταξιαρχία".
- 55': Αλλαγή για την Καλλονή. Ο Χλεμπ αντί του Γκονζάλες.
- 56': Ο Καραμαλίκης κερδίζει την μπάλα από τα αριστερά και επιχειρεί να μπει στην περιοχή της Καλλονής, πατάει όμως την μπάλα και εν συνεχεία κόβεται από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
- 60': Αλλαγή για την Καλλονή. Ο Γκόβας αντί του Σιλιγαρδάκη.
- 63': Οι παίκτες της Καλλονής γίνονται αποδέκτες αποδοκιμασιών από τον κόσμο της ομάδας, που τους ζητούν να ξυπνήσουν.

- Συμπληρώθηκαν 65 λεπτά αγώνα, ο Απόλλων έχει αιφνιδιάσει πλήρως την Καλλονή στο δεύτερο μέρος. Χωρίς καθαρή σκέψη μετά το γκολ που δέχτηκαν, οι γηπεδούχοι έχουν χάσει εντελώς τη συνοχή τους, δείχνουν πανικόβλητοι απέναντι στον Απόλλωνα, που σε αυτά τα λεπτά ελέγχει πλήρως τη ροή του παιχνιδιού και με σημεία αιχμής τα άκρα του αναστατώνει συχνά τα καρέ της Καλλονής.

- 70': Αλλαγή για την Καλλονή. Ο Γιόνδης αντί του Λαμπρόπουλου.
- 72': Σουτ Μανούσου από τα αριστερά και μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει αρκετά μέτρα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτταρά.
- 73': Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Κωνσταντίνου αντί του Τσιλιγκίρη.
- 77': Καλοτραβηγμένη εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Λεοζίνιο, μαζεύει στο δεύτερο δοκάρι του ο Κοτταράς, προ του κινδύνου, καθώς καιροφυλακτούσε ο Μανούσος.
- 80': Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Μανιάς αντί του Καραμαλίκη.

- Διανύουμε το τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, με την Καλλονή να επιχειρεί με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς ψυχραιμία να πιέσει τον Απόλλωνα, ο οποίος όχι μόνο καταφέρνει με ευκολία να αποκρούει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, αλλά να βγαίνει και σε αντεπιθέσεις ψάχνοντας και δεύτερο γκολ.

- 85': ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο Διαμαντίδης από τα αριστερά έβγαλε για τον Μανιά, που μέσα στην περιοχή και δεξιά, από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε εύστοχα τον Πάιερ, για να γράψει το 0-2 και να σφραγίσει μια πολύ μεγάλη νίκη για την "Ελαφρά Ταξιαρχία".
- 88': Οι φίλαθλοι της Καλλονής, απογοητευμένοι, φώναξαν προς τους παίκτες: "Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω".
- Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
- 90'+2: Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Κύργιας αντί του Διαμαντίδη.

- Λήξη της αναμέτρησης. Τελικό αποτέλεσμα Καλλονή - Απόλλων Σμύρνης 0-2.

- Τεράστιας σημασίας τρίποντο για τον Απόλλωνα, ο οποίος πλέον δείχνει να μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Μια νίκη δίκαιη για την καλύτερη "Ελαφρά Ταξιαρχία", απέναντι σε μια απογοητευτική Καλλονή, η οποία, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, όσο περνούσε η ώρα, γινόταν χειρότερη.