Το πολιτικό ντοκιμαντέρ που «καίει» τον Ομπάμα


Ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ «καίει» τον Μπαρακ Ομπάμα ενώ κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.


Πρόκειται για την ταινία «2016: Η Αμερική του Ομπάμα» που αντανακλά τις απόψεις των πιο συντηρητικών Αμερικανών προσπαθώντας να απεικονίσει την κατάσταση στη χώρα όπως αυτή θα διαμορφωθεί το 2016 εάν ο πλανητάρχης καταφέρει να ανανεώσει την θητεία του στο Λευκό Οίκο.

 Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του Ντινές Σούζα: «the Roots o Obama’ s Rage (Οι ρίζες της οργής του Ομπάμα), το οποίο υποστηρίζει ότι οι πολιτικές ενέργειες γεννιούνται από το μίσος απέναντι στην αποικιοκρατία των ΗΠΑ που του κληροδότησε ο πατέρας του.

«Ο Ομπάμα έχει ένα όνειρο, όνειρο του ίδιου του πατέρα του. Να διορθώσει τις αμαρτίες της αποικιοκρατίας και να μικρύνει το διεθνές μέγεθος των ΗΠΑ», επισημαίνει ο Σούζα που διατηρεί στενές σχέσεις με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.   

Μέχρι τώρα οι εισπράξεις της ταινίας ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεών της σημειώθηκε στις παραδοσιακά συντηρητικές περιοχές της Αμερικής, ωστόσο η εταιρεία διανομής της ταινίας «Rocky Mountain Pictures” δηλώνει ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει την προώθηση της ταινίας εκεί όπου υπάρχει ζήτηση με τελικό στόχο να σπιλώσει την εικόνα του Μπαράκ Ομπάμα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

πηγή protothema.gr