Κλιμακωτό ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια


Ο κύβος μάλλον ερρίφθη και τα ειδικά μισθολόγια, με τα οποία αμείβονται περίπου 200 χιλιάδες υπάλληλοι, θα ψαλιδιστούν από φέτος.

Οι περικοπές θα είναι πολλών ταχυτήτων και οι μειώσεις απ ό,τι φαίνεται θα αγγίζουν το 20% για δικαστικούς και διπλωμάτες. Για τους ένστολους θα κυμανθούν γύρω στο 5%, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, να θιγούν ελάχιστα έως καθόλου, οι χαμηλόμισθοι μάχιμοι ένστολοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.
«Είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη εν όψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μετά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.

Πηγή ANT1