2η Γιορτή Εθελοντισμού στο Ίππειος το Σάββατο


(Φώτο από την περσινή γιορτή)

Η 2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ίππειος.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με μια ξενάγηση στο χωριό, που θα διαρκέσει από τις 6:30 έως τις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν παρουσιάσεις και διάφορες δράσεις από τις εθελοντικές ομάδες και τους φορείς κοινωνικής προσφοράς που θα συμμετέχουν στη Γιορτή.

Στόχος της γιορτής είναι οι κάτοικοι της Λέσβου να γνωρίσουν τις εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν στο νησί και τη δράση που αναπτύσσουν. Γι’ αυτό και κάθε οργάνωση θα έχει ένα μικρό περίπτερο, στο οποίο θα παρουσιάζει τη δράση της, τους σκοπούς της, τον τρόπο που λειτουργεί και ό,τι άλλο αυτή κρίνει αναγκαίο.

Στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τη συμβολή του εθελοντισμού, με ομιλητές την Ελένη Κωτσίνα, εκπρόσωπο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, την Κυριακή Μπούρχα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Γιούλα Αργυρούδη από το Σύλλογο «Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος ΕΛΙΞ Χίου», τον πρώην προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λέσβου Δημήτρη Μαυραντώνη και το Λευτέρη Καρμίρη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί από τις 6:30 έως τις 10:00, σε ειδική αίθουσα στο πάρκο του Ιππείου, εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ευεργέτουλα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ζωντανή μουσική από μέλη του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Διοργανωτές της γιορτής είναι η Τοπική Κοινότητα Ιππείου και το Επιμελητήριο Λέσβου, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου.