Άλλοι 15 λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη Λεσβου-28 μέσα σε 2 ήμερες!!


Δεν πέρασε ούτε 1 ημέρα από το χθεσινό μας δημοσίευμα και τα όσα είχαμε γράψει για την σύλληψη 13 λαθρομεταναστών σε παραλίες της Λέσβου, χτες οι Λιμενικές αρχές συνέλαβαν άλλους 15 λαθρομετανάστες..
....Συνολικά μέσα σε 2 ήμερες 28 λαθρομετανάστες....Όλο και αυξάνονται......
Αναλυτικά:

Πρωινές χθες 25/08/2012, εντοπίστηκε από κάμερα θερμικής απεικόνισης που χειρίζονται στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Μυτιλήνης μηχανοκίνητο σκάφος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Στη συνέχεια πλωτό περιπολικό του Λιμενικού σώματος. κατευθύνθηκε προς τη θαλάσσια περιοχή ΚΟΥΤΣΟΥΚΙΔΙ της Λέσβου όπου εντόπισε και ακινητοποίησε σε απόσταση περίπου 1 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές, φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με επιβαίνοντες δεκαπέντε αλλοδαπούς στερούμενους εγγράφων καθώς και τον 34χρονο αλλοδαπό διακινητή τους.

Κατά τον εντοπισμό τους από το πλωτό περιπολικό η φουσκωτή λέμβος σκίστηκε από έναν παράνομο αλλοδαπό επίτηδες με σκοπό να διαφύγει την σύλληψη με αποτέλεσμα όλοι να βρεθούν στη θάλασσα και να κινδυνεύσουν από πνιγμό.

Ακολούθησε ευτυχώς η ασφαλής περισυλλογή των λαθρομεταναστών από τα στελέχη του πλωτού περιπολικού και η μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής τους συνελήφθη ενώ οι παράνομοι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για υγειονομικές εξετάσεις ενώ στη συνέχεια παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου προκειμένου να σταλούν σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Προανάκριση και έρευνες διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.