Στο TOP 10 της εγκατάστασης νέων φ/β η Ελλάδα


Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται και… πληθαίνουν τα φωτοβολταϊκά στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα στατιστικά της διεθνούς αγοράς φωτοβολταϊκών που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΦ. Όπως προκύπτει από αυτά, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών και, συγκεκριμένα, στη 10η θέση με την υψηλότερη νέα εγκατεστημένη ισχύ από φ/β το 2011


Επιπλέον, με 39,5 Wp/κάτοικο, η Ελλάδα βρίσκεται στη 4η θέση της λίστας με τις αγορές με τη μεγαλύτερη νέα εγκατεστημένη ισχύ ανά κάτοικο για το 2011.
Τις πρώτες θέσεις αναφορικά με τη νέα εγκατεστημένη ισχύ καταλαμβάνουν η Ιταλία και η Γερμανία ενώ όσον αφορά τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ, η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση με την  Ιταλία, την Ισπανία και τη  Γαλλία να ακολουθούν.

Σύμφωνα με τον ΣΕΦ, τα στατιστικά αυτά επιβεβαιώνουν γι’ ακόμη μια φορά ότι το 2011 ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, ειδικά στην Ευρώπη,  κατέγραψε επιδόσεις ρεκόρ όσον αφορά τις νέες εγκαταστάσεις.

Χαρακτηριστικά, το 2011 εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη 21.642 MW φωτοβολταϊκών, τη στιγμή που η νέα ισχύς για φυσικό αέριο και αιολικά ανήλθε σε 9.718 MW και 9.616 MW αντίστοιχα.

πηγή agronews.gr