5η Ποδηλατάδα στην Γέρα Λέσβου!!


Διήμερη ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουλίου στη Γερά Λέσβου, με διοργανωτή τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο.

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει, φέτος, Πολιτιστικό Διήμερο, στο πλαίσιο της Ποδηλατάδας, που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά.

Η Ποδηλατάδα, με παλλεσβιακή εμβέλεια, εδώ και τέσσερα χρόνια, έγινε πλέον θεσμός και κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων ποδηλατών ολοένα και αυξάνεται.

Πέρα από το σκοπό, που θέσαμε στην πρώτη Ποδηλατάδα, το να προσφέρουμε, δηλαδή, κίνητρα για περισσότερη άσκηση, αλλά και να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον Γέρας και τις ομορφιές του κόλπου της, στοχεύουμε, επιπλέον, στην ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλοφοριακής αγωγής και τη συνεχή χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας.

Φέτος, η «5η Ποδηλατάδα στη Γέρα» έχει Αθλητικό και Πολιτιστικό χαρακτήρα. Σ’ ένα Πολιτιστικό Διήμερο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου, στην περιοχή του Μύλου Περάματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο site www.pageragotikos.gr , όπως επίσης και τις δηλώσεις συμμετοχής για τις δύο εκδηλώσεις.

Ο  «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει, φέτος, Πολιτιστικό Διήμερο, στο πλαίσιο της Ποδηλατάδας, που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά. Η Ποδηλατάδα, με παλλεσβιακή εμβέλεια, εδώ και τέσσερα χρόνια, έγινε πλέον θεσμός και κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων ποδηλατών ολοένα και αυξάνεται. Πέρα από το σκοπό,  που θέσαμε στην πρώτη Ποδηλατάδα, το να προσφέρουμε, δηλαδή, κίνητρα για περισσότερη άσκηση, αλλά και να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον Γέρας και τις ομορφιές του κόλπου  της, στοχεύουμε, επιπλέον,  στην ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο και την εφαρμογή των κανόνων  της κυκλοφοριακής αγωγής και τη συνεχή χρήση του
ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας.

Φέτος, η  «5η Ποδηλατάδα στη Γέρα» έχει  Αθλητικό και  Πολιτιστικό
χαρακτήρα. Σ’ ένα Πολιτιστικό Διήμερο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν
όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου, στην περιοχή του Μύλου Περάματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Από το μεσημέρι, στην προβλήτα της περιοχής του Μύλου, θα υπάρχουν
περίπτερα, με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για να προβάλουν το έργο τους και να ενημερώσουν τους πολίτες, σχετικά με το ρόλο τους και τις δράσεις που πραγματοποιούν (και τις δύο ημέρες), καθώς και παραγωγοί με τοπικά προϊόντα.

Στο χώρο της παραλίας, θα διεξάγεται πρωτάθλημα  Beach Volley, ανδρών και
γυναικών, στη μνήμη του Γεραγώτη αθλητή, Γρηγόρη Σταυροπιεράκου.

Στις 6:00 μμ., θα ξεκινήσει το αγωνιστικό μέρος της 5ης Ποδηλατάδας, το
«3ΑΘΛΟ».

Στις 8:00 μμ., θα πραγματοποιηθεί απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών
διπλωμάτων.

Ανακοίνωση των ομάδων, που θα συμμετάσχουν στους τελικούς Beach Volley

Beach party με ζωντανή μουσική, στην παραλία Γιάργια, μέχρι αργά το βράδυ.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στις 4:00 μμ., τελικοί αγώνες Beach Volley, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και εγγραφές για την 5η Ποδηλατάδα.

Στις 6:00 μμ., εκκίνηση της 5ης Ποδηλατάδας.

Στις 8:00μμ., απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής, κληρώσεις
δώρων,

Beach party με ζωντανή μουσική, στην παραλία «Ανεμόμυλος,» μέχρι αργά το
βράδυ.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

  • Την παραμονή της Ποδηλατάδας θα πρέπει να αποφύγετε τις έντονες σωματικές προσπάθειες και την πολυφαγία, ενώ το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθείτε νωρίς, για να έχετε δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  •  Η αθλητική σας περιβολή δεν πρέπει να σας ενοχλεί και να σας πιέζει.
  • Μην λάβετε μέρος όσοι έχετε πρόβλημα με την υγεία σας. (Καρδιακά-έντονα αναπνευστικά κ.ά.)
  •  Πριν την εκκίνηση, δώστε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες της οργανωτικής   επιτροπής.
  •  Να γίνει έλεγχος των φρένων και των ελαστικών.
  • Κάνετε σωστή κατανομή δυνάμεων σ’ όλη τη διαδρομή. 
  • Μην ξοδεύετε τις δυνάμεις σας στην αρχή, κρατήστε στο μεγαλύτερο μέρος της απόστασης ένα σχετικά σταθερό ρυθμό και απολαύστε τη βόλτα με το ποδήλατο θαυμάζοντας τις ομορφιές της διαδρομής και την υπέροχη θέα του κόλπου, από διαφορετικά σημεία της περιοχής της Γέρας.
  • Αποφύγετε τις πολλαπλές και απότομες αυξομειώσεις και προσπεράσεις
  • Κρατάτε απόσταση από τον μπροστινό ποδηλάτη και να ελέγχετε, συχνά, την αποτελεσματικότητα των φρένων και τη συμπεριφορά των ελαστικών, τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. 
  • Αν νιώσετε ζάλη, τάση για εμετό, πόνο στο στήθος ή έντονη δύσπνοια, διακόψτε αμέσως  την προσπάθειά σας και απευθυνθείτε στον σταθμό Α΄ Βοηθειών ή στους γιατρούς που θα ακολουθούν σ’ όλη την διαδρομή.
  • Όλοι οι ποδηλάτες, με βάση των αριθμό συμμετοχής της δήλωσής τους, θα λάβουν μέρος σε κλήρωση ενός ποδηλάτου, μετά τον τέλος της ποδηλατάδας.


Η διαδρομή των 20 χλμ., που θα ακολουθήσει η Ποδηλατάδα