Στην «ΦΥΛΑΚΗ» 42χρονος για τον βιασμό της ανιψιάς του στην Λέσβο


Πέντε χρόνια μετά και την καταγγελία ενός ανηλίκου κοριτσιού ότι επί πολλά έτη έχει πέσει θύμα ασέλγειας και στη συνέχεια βιασμού από τον εξ αγχιστείας θείο της, το δικαστήριο επέβαλε στις 18 Ιουλίου  ποινή φυλάκισης 12χρόνων χωρίς αναστολή  και μάλιστα διατάχθηκε η άμεση σύλληψη του 42χρονου επιχειρηματία όπου οδηγήθηκε στις φυλακές.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» με βάση  τη δικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος , κάτοικος χωριού της Λέσβου, παντρεμένος πατέρας δυο παιδιών ασελγούσε κατ' εξακολούθηση σε βάρος της εξ αγχιστείας ανιψιάς του από την εποχή που εκείνη ήταν 12 ετών μέχρι 15 ετών και τη βίασε συστηματικά από την ηλικία των 13 μέχρι 17 ετών».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορίας και υποστήριξε ότι σύναψε εκούσιο ερωτικό δεσμό με την ανιψιά του  όταν αυτή έκλεισε τα 16 της χρόνια.

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες από την εφημερίδα, «Νέα της Λέσβου» η κοπέλα γεννήθηκε το 1990 και σήμερα είναι 22 ετών. Ο 42χρονος είναι σύζυγος της αδελφής του πατέρα της ενώ οι δυο άνδρες (κουνιάδος και γαμπρός) φέρονται να ήταν συνέταιροι σε κάποια επιχείρηση. Στη διάρκεια της δίκης τονίστηκε ότι ο άνδρας από το 2002 έως το 2005 ασελγούσε τακτικά σε βάρος του κοριτσιού με διάφορες  ερωτικές πράξεις ενώ από το 2003 και μετά της επέβαλε ολοκληρωμένες συνουσίες παρά τη θέλησή της. Η κοπέλα φέρεται να υπέκυπτε στην αρχή στους εκβιασμούς του, φοβούμενη και την κοινωνική κατακραυγή. Αργότερα μίλησε για το γεγονός  με δικά της άτομα τα οποία ωστόσο την έλεγαν για μεγάλο διάστημα να μην καταγγείλει το γεγονός στις διαδοχικές διαβεβαιώσεις του 42χρονου ότι δεν πρόκειται να ξανά κάνει κάτι σε βάρος της.

Ως Συνήγορος πολιτικής παρέστη στη δίκη ο δικηγόρος Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ως συνήγοροι υπεράσπισης οι δικηγόροι Άρης Ελευθερίου και Χάρης Λαδής (από Θεσσαλονίκη).